UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-11-28 16:53

Rg: „Csináltam, amit a szívem diktált” – Kocsis Evelin a junior Eb-bronzérméről

A 14 éves ritmikus gimnasztikázó, Kocsis Evelin még kicsit hitetlenkedve beszél a Kijevben megszerzett junior Európa-bajnoki bronzérméről.

„Még nem tudtam felfogni igazán!” – lelkendezik az MTK Budapest 14 éves ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin miután buzogánnyal a harmadik helyen végzett a kijevi junior Európa-bajnokság fináléjában.

Kocsis Evelin buzogánnyal bronzérmes a junior Eb-n Fotó: Simone Ferraroph
Kocsis Evelin buzogánnyal bronzérmes a junior Eb-n Fotó: Simone Ferraroph
Evelin három szerrel is érdekelt volt a szombati döntőkben, előbb kötéllel az ötödik, majd labdával a hetedik helyen zárt. A buzogány fináléjában – melybe harmadikként került be – az utolsó, azaz nyolcadik versenyzőként mutatta be gyakorlatát. A hatalmas nyomás ellenére Evelin meg tudta ismételni a selejtezőben nyújtott kiváló produkcióját, így a végén csak arra kellett várnia, hasonlóképpen pontoznak-e a bírók, mint az előző nap. A másodpercek perceknek tűntek, amíg kiderült: 22.900 ponttal a magyar ritmikus gimnasztika első egyéni Európa-bajnoki érmét – bronzot – Kocsis Evelin nyakába akasztják! „Hihetetlenül örülök! A buzogánygyakorlat előtt próbáltam nyugodt maradni, és amikor utolsóként szőnyegre léptem, csak azt csináltam, amit a szívem diktált. Nagyon élveztem! Igazából szeretem utolsóként bemutatni a gyakorlatom, mert akkor már tudom, mihez kell mérjem a pontokat. Mindig éremről álmodtam, de sosem gondoltam kötelezőnek megszerezni. Azt meg ugyancsak nem hittem, hogy ilyen rendhagyó körülmények és elképesztő izgalmak között fog sikerülni. Amíg vártunk a pontokra, csak bíztam, hogy amit kapok, elég lesz a harmadik helyhez, mert előttem többen is rontottak. Elég lett! És most leírhatatlanul boldog vagyok!”
Kocsis Evelin nehezen hiszi el, hogy bronzérmes lett Kijevben Forrás: RG-info Hungary
Kocsis Evelin nehezen hiszi el, hogy bronzérmes lett Kijevben Forrás: RG-info Hungary
Evelin gyakorlata után edzőnője, Koch-Tiringer Tímea a magyar szövetség technikai bizottságának elnökével, a bírói asztalnál vele szemben ülő Deutsch-Lazsányi Erikával igyekezte szuggerálni a monitort, amíg azon meg nem jelent a pontszám. „A lelkünk mélyén, titkon álmodtunk róla, hogy ez egyszer megtörténik – jelenti még elcsukló hangon Koch-Tiringer Tímea Kijevből. – Evelin nagyon jó kötélgyakorlattal kezdett, meg is könnyebbültünk. Majd a labdagyakorlata is jól indult, de a végén a labda elgurult – számol be nevetve az edzőnő, akinek szavaiból érződik: kit érdekel már az a labda, ha a buzogány valóra váltotta az álmokat!? – A buzogányfinálé alatt félszemmel figyeltük az ellenfeleket hátul. Láttuk, vannak olyan tornászok, akik a papírforma szerint előttünk végezhettek volna, de hibáztak. Számoltunk, taktikáztunk, és tudtuk, ha Evi legalább úgy megcsinálja a gyakorlatot, mint tegnap, akkor dobogós. Csak nehéz volt ezt nem teherként kezelni. Nem is mondtuk el neki, pedig ő folyamatosan kérdezte, mi történik. Arra kértem, csak magával foglalkozzon, és akkor minden rendben lesz. Nehezen hisszük még el, hogy sikerült!

JUNIOR RITMIKUS GIMNASZTIKA EB, KIJEV Junior. Szerenkénti döntők. Kötél. 1. Dina Agiseva (Fehéroroszország) 21.550, 2. Daria Atamanov (Izrael) 21.500, 3. Eva Brezalieva (Bulgária) 20.850, …5. Kocsis Evelin (Magyarország) 19.950. Labda. 1. Polina Karika (Ukrajna) 22.800, 2. Sztiliana Nikolova (Bulgária) 22.700, 3. Jelizaveta Zorkina (Fehéroroszország) 22.550, …7. Kocsis Evelin (Magyarország) 19.600. Buzogány. 1. Daria Atamanov (Izrael) 24.350, 2. Jelizaveta Zorkina (Fehéroroszország), 3. Kocsis Evelin (Magyarország) 22.900. (Az MTK Budapest 76. Európa-bajnoki bronzérme. A szerk.) Szalag. 1. Sztiliana Nikolova (Bulgária) 21.550, 2. Karina Szidorak (Ukrajna) 21.200, 3. Daria Atamanov (Izrael) 21.150.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.