UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2020-11-28 20:28

Sportlövészet: Dénes Eszter már nem csak közel kerülne az olimpiai kvótához

Az UTE 19 éves puskás sportlövőjének, Dénes Eszternek nem szegte kedvét, hogy év elején „csak” közel járt ahhoz, hogy kivívja a tokiói olimpián való indulás jogát, februárban újra megpróbálná kvalifikálni magát.

A napokban az év legjobb sportlövőnőjének választott Dénes Eszter a Hungarian Openen is remekelt, és a 10 méteres viadal puskás döntőjében megjavította az országos csúcsot (251.7 kör).

Dénes Eszter egyszer már közel került a kvótához Forrás: Magyar Sportlövők Szövetsége
Dénes Eszter egyszer már közel került a kvótához Forrás: Magyar Sportlövők Szövetsége
Az UTE 19 éves ígéretének ez az eredménye azonban csak a második helyre volt elég, mert a finálét a 2016-os riói olimpia bajnoka, a 23 esztendős amerikai Virginia Thrasher nyerte (252.1). Az év eleji lengyelországi 10 méteres felnőtt Európa-bajnokságon a férfiak között győztes Péni Istvánnal vegyes csapatban ezüstérmes, egyéniben a hatodik helyen záró Eszter a kiemelkedő szereplése után joggal bizakodhat abban, hogy nemsokára ő is az olimpián szerepelhet. „Már a februári Eb-n nagyon közel volt a kvóta. Hatodik lettem, és a negyedik kvalifikálta magát Tokióba. Azonban akkor is úgy éreztem, és most is mondhatom, hogy ez nem vette el a kedvem a kvóta megszerzésétől. A Hungarian Openen láthattuk, hogyan teljesít az olimpiai bajnok. Hozta a színvonalát, hiszen tőle elmaradva az országos csúcsommal csak második lettem. Tapasztalt, mentálisan elképesztően felkészült versenyző. De szerencsére nekem, és a már kvótás Mészáros Eszternek is sikerült világszínvonalú eredményeket lőni. A februári Eb-n még lesz lehetőség kijutni Tokióba. Addig kizárólag arra készülök, hogy a válogatókon kivívjam a csapatba kerülést, és újra kvótáért lőhessek az Eb döntőjében.” További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.