UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-11-29 17:58

Kézilabda: Kácsor Gréta a felnőttválogatottban sem ijedt meg a lehetőségtől

Bátor játékkal mutatkozott be a svédek elleni idegenbeli dupla edzőmeccsen a Vác 20 éves junior világ- és Európa-bajnok balátlövője, Kácsor Gréta.

Talán kisebb meglepetésre, de mindenesetre biztató játékkal győzött szombaton a svédek ellen az Európa-bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda-válogatott, majd vasárnap hatgólos vereséget szenvedett. A felnőtt nemzeti együttes újonca és a keret egyetlen utánpótláskorú játékosa, Kácsor Gréta nem ijedt meg az esélytől a „nagyok” között sem, mindjárt az első találkozóján három góllal hálálta meg a Danyi Gábor, Elek Gábor szövetségi kapitánypáros bizalmát, majd a vasárnapi összecsapáson is betalált egyszer.

Kácsor Gréta a bátran mutatkozott be a felnőttválogatottban Forrás: MKSZ
Kácsor Gréta a bátran mutatkozott be a felnőttválogatottban Forrás: MKSZ
Kácsor először a márciusra tervezett olimpiai selejtező előtt került be a keretbe, ám a koronavírus-járvány miatt a debütálása szombatig váratott magára. Akkor Elek Gábor így nyilatkozott honlapunknak a 20 éves váci balátlövőről. „Az NB I-es góllövőlista vezetőjéről van szó, tehát a gólokat lehet először említeni az esetében; a lövőerő, az ugróerő feltétlenül a kiemelkedő adottságai közé tartozik. Megdolgozott a lehetőségért, de arról, hogy milyen szerepet szánunk neki a következő időszakban, nagy felelőtlenség lenne bármit is mondani a részemről, ennek még nincs itt az ideje. Abban viszont biztos vagyok, hogy ő a jövő egyik nagy ígérete. Azt persze még most sem tudni, hogy a végleges keretbe, amely a jelenlegi összeállításhoz képest mínusz három játékost jelent, bekerül-e vagy esetleg csereként kezdi a kontinenstornát. Annyi azonban biztosnak látszik, hogy amennyiben a kapitányok úgy döntenek, bevetik Kácsort, ő nem fog megilletődni a legnagyobb riválisokkal szemben sem. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.