UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-11-30 12:18

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka ezúttal a világkupán brillírozott

A három szakágban is kiemelkedően teljesítő 19 éves kerékpáros, Vas Kata Blanka most pályafutása legjobb cyclocross-világkupa helyezését érte el.

Pályafutása legjobb cyclocross-világkupa eredményét érte el a női elit kategóriában a 19 éves Vas Kata Blanka, aki az idei sorozat első fordulójában, Taborban a negyedik helyen végzett, ezzel együtt az U23-asok között nyert – számol be a bringasport.hu.

Vas Kata Blanka remek formát mutatott a cyclocross-világkupán Fotó: Alain VDP Photography
Vas Kata Blanka remek formát mutatott a cyclocross-világkupán Fotó: Alain VDP Photography
A rajtot követően, még az aszfaltos részen egy nagy bukással indult a lengyelországi verseny, de Blankának ez sikerült kivédenie, így felvette a tempót az állva maradt körülbelül tizenöt fős élmezőnnyel. A A Doltcini-Van Eyck-Proximus magyar ígérete az első kör felénél nagy magabiztossággal kezdte el előzgetni riválisait, ezzel egészen az ötödik pozícióig előre lépve, közvetlenül a legnagyobb nevek mögé felzárkózva. A hatkörös verseny felénél a remek formában lévő holland Lucinda Brand (Telenet- Baloise Lions) váltott tempót, amit csak a világbajnok, szintén holland Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) tudott tartani, de ő sem túl sokáig. Blanka egy ideig egyedül üldözte őket, majd felzárkózott hozzá Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) és Annemarie Worst (777). Az utolsó körben Brand nem hibázott, magabiztosan nyerte meg a futamot, mialatt Blanka felért a bronzéremért harcoló kettőshöz, és végül a negyedik helyen zárta a futamot. A hazai szövetség honlapja kiemeli, hogy az Eurosport angol nyelvű kommentátorai a verseny egy részében Blankát méltatták, eddigi eredményeit és kvalitásait sorolva. A néhány héttel ezelőtti Európa-bajnoki U23-as ezüstérem és az elmúlt időszakban szerzett két UCI-győzelmet követően a magyar bringás továbbra is káprázatos formáról tesz tanúbizonyságot. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.