UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-12-04 20:36

Kézilabda: Túlzás lenne azt mondani, hogy ilyen jó kezdést vártunk – Fazekas Gergő

Hét forduló után három győzelemmel a hetedik helyen áll a férfi kézilabda NB I-ben a Veszprémi KKFT. A gárda egyik vezéregyéniségét, a mindössze 17 éves Fazekas Gergőt kérdeztük.

A férfi kézilabda NB I újonca az őszi idényben a Dabast, az FTC-t és a Gyöngyöst is megtréfálta, s ezzel magabiztosan a középmezőnyben kezdi a decembert. Az Éles Kézisulira épülő felnőttcsapat egyik legjobbja és legeredményesebbje az eddig 30 gólig jutó, ifjúsági válogatott Fazekas Gergő, a korábbi világklasszis kapus, Fazekas Nándor fia, aki nem mellesleg a „kis Veszprém” kapusedzője. – Ki lehet jelenteni, hogy eddig a tiétek az idény meglepetéscsapata. Benneteket is váratlanul értek a bravúrok? Túlzás lenne, azt állítani, hogy erre számítottunk, de azért természetesen bizakodóan vártuk a szezont. Tudtuk, hogy az alapozásnál mennyi munkát fektettünk bele, és jó volt látni ezt ilyen gyorsan megtérülni. Még nagyon az elején járunk, ugyanígy szeretnénk folytatni, ha ez sikerül, boldogok leszünk.

Fazekas Gergő sem számított rá, hogy ilyen jól kezd a Veszprémi KKFT az NB I-ben Fotó: Cseh Péter/VKKFT
Fazekas Gergő sem számított rá, hogy ilyen jól kezd a Veszprémi KKFT az NB I-ben Fotó: Cseh Péter/VKKFT
– A jó szereplés annak fényében különösen dicséretes, hogy szinte az egész csapaton átsöpört a koronavírus. Mennyire volt nehéz visszajönni? – Már több, mint egy hónapja történt ez, de még most sem vagyunk topformában. Összesen tizenegy játékos és két stábtag dőlt ki, gyakorlatilag mindent újra kellett kezdenünk, és rá két hétre már meccsünk volt. Talán a lelkesedésünknek köszönhetjük, hogy ilyen jól sikerült a visszatérés, senkit nem kell külön motiválni, lehet az ellenfél akár a Veszprém vagy a Szeged, mi akkor is győzni megyünk ki a pályára. – Ha már Veszprém… A helyi akadémia igazgatója, Gulyás Péter az FTC elleni meccsetek szakkommentátoraként úgy fogalmazott, hogy a Bundesligában szokott hasonlóan játszó csapatokat látni. Kell ennél nagyobb dicséret? – Az biztos, hogy mi is jó védekezést szeretnénk kialakítani, és abból gyors gólokat szerezni. Az átlagkilogrammunk az NB I-es mezőnyhöz képest nagyon alacsony, ezt a lerohanásokkal tudjuk a legjobban ellensúlyozni. Valóban lehet hasonlóság, sok egy-egyet játszunk, gyorsak vagyunk, de azért tegyük hozzá, hogy nagyon messze vagyunk még a Bundesliga színvonalától. – Tizenhét évesen a csapat legeredményesebb játékosa vagy. Hogy látod az eddigi teljesítményedet pályafutásod első NB I-es szezonjában? – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok elégedett, de irányítóként nem a góllövést tartom az elsőszámú feladatomnak. Igaz, most a sérültjeink miatt kicsit átalakult a helyzet, és többnyire balátlövőt játszom. De szerepeljek akárhol, pontosan annyira tudok örülni egy gólpassznak, mintha én találtam volna be.