UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-12-07 15:56

Kerékpár: Valter Attila hatodik a bringások Golden Boy-szavazásán

Az idén a Tour de Hongrie-n diadalmaskodó és a Giro d’Italián is remeklő 22 éves országúti kerékpáros, Valter Attila a hatodik helyen végzett az „új profik” rangsorában.

A Velo-club francia szaklap évről évre megválasztja a tíz legjobb „új profit” (ahogyan a sportágban mondják: neopro) a kerékpárosok között. Erre a listára olyan versenyzők kerülhetnek fel az, akik első szezonjukat töltik a legmagasabb szinteken, World Team vagy Pro Team színekben. A Top10-es listára – a sportág történetében először – felkerült egy magyar versenyző is a Tour de Hongrie-győztes Valter Attila személyében – számol be a tourdehongrie.hu.

Valter Attila a legjobb „új profik” között Fotó: Vanik Zoltán/tdh.hu
Valter Attila a legjobb „új profik” között Fotó: Vanik Zoltán/tdh.hu
A portál megemlíti, a játék hasonlóan működik, mint a labdarúgóknál a Golden Boy-szavazás, amelyben ebben az évben a magyar válogatott 20 éves középpályása, Szoboszlai Dominik a nyolcadik helyen zárt. A Velo-club szerkesztőségének szavazásán az idei Giro d’Italián végig remekül szereplő, sokáig rózsaszínű trikós, végül az összetett verseny negyedik helyén záró 22 esztendős portugál Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) végzett az első helyen. A hatodik helyezést kiérdemlő, szintén 22 éves Valter Attilával kapcsolatban a szaklap a Magyar Körversenyen aratott győzelme mellett a Giro d’Italián mutatott ígéretes teljesítményét emeli ki, hozzátéve: a Groupama-FDJ leendő versenyzője megmutatta, hogy a következő esztendőkben számolni kell vele. Érdekesség, hogy a rangsor hetedik helyére is egy „ismerős” kerékpáros került: ő Quinn Simmons, a Trek-Segafredo 19 éves amerikai ígérete, aki Valter Attila mögött második lett a Tour de Hongrie összetett versenyében.

A tíz legjobb neopro 2020-ban: 1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck-Quick Step) 2. Andrea Bagioli (olasz, Deceuninck-Quick Step) 3. Girmay Biniam (eritreai, Nippo Delko One Provence) 4. Ethan Hayter (Brit, Ineos) 5. Clement Champoussin (francia, AG2R La Mondiale) 6. VALTER ATTILA (magyar, CCC Team) 7. Quinn Simmons (amerikai, Trek-Segafredo) 7. Florian Vermeersch (belga, Lotto-Soudal) 9. Alexys Brunel (francia, Groupama-FDJ) 9. Nils Eekhoff (holland, Team Sunweb) 9. Alberto Dainese (olasz, Team Sunweb)

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.