UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-12-09 19:03

Úszás: Szilágyi Gerda nyert 100 m háton, és még három utánpótlásérem született a felnőtt ob első „döntős” napján

A Stamina TK 17 éves versenyzője, Szilágyi Gerda szerezte a kaposvári felnőtt országos bajnokság első „utánpótláskorú” érmét, mellette még Mihályvári-Farkas Viktória, Jászó Ádám is Hatházi Dóra is dobogóra állhatott a fiatalok közül.

A szokásoktól eltérően, ám a tokiói olimpia programjához igazodva délelőtt rendezik a kaposvári felnőtt úszó ob döntőit. Nem kellett sokat várni a kiugró, utánpótlás-eredményekre, már az első „döntős” napon négyen is dobogóra állhattak a fiatalok közül a Csik Ferenc Versenyuszodában. A nők mezőnyében 100 m háton aranyérmet ünnepelhetett a budapesti Stamina TK 17 éves versenyzője, Szilágyi Gerda, aki 1:01.09-es idejével a legnagyobb esélyesnek tartott Burián Katalint is maga mögé utasította. A győztes futam után így értékelt:

Szilágyi Gerda nyert 100 m háton a felnőtt ob-n Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Szilágyi Gerda nyert 100 m háton a felnőtt ob-n Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
„Nehéz ráhangolódni a reggeli úszásra, épp ezért meglepett ez az idő, és az is, hogy most ilyen jól ment. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ehhez hozzásegített, különösen az édesapámnak és az edzőmnek.” Második lett 800 m gyorson, és kis különbséggel kapott ki a győztes Késely Ajnától az FTC 17 esztendős sportolója, Mihályvári-Farkas Viktória (8:41.73), ahogyan a Nyíregyházi Sportcentrum szintén 17 éves versenyzője, Hatházi Dóra bronzérme (2:11.43) is kiemelkedő produkciónak mondható. A fiúk között a nyitónapon egyedül a PSN Zrt. 18 éves úszójának Jászó Ádámnak jött össze a top háromba kerülés, a harmadik helyet érő 54.81-es idejével alig fél másodperccel kapott ki az aranyérmes Telegdy Ádámtól. A csütörtöki döntőkről pedig csak annyit, hogy Zombori Gábor (18) az első, Fábián Bettina a második idővel lett finalista 400 m gyorson, míg 200 m vegyesen Kós Hubert (17) új évjáratos csúccsal az első, Mihályvári-Farkas Viktória pedig a harmadik idővel jutott a döntőbe. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.