UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-12-11 11:01

Úszás: három érem jutott péntekre az utánpótláskorúaknak a felnőtt ob-n

Mihályvári-Farkas Viktória és Szilágyi Gerda ezüst-, a csupán 15 éves Csulák Lia pedig bronzéremmel gazdagodott a Kaposváron zajló felnőtt úszó országos bajnokság pénteki döntős délelőttjén.

A szerdával és csütörtökkel ellentétben ezúttal „csak” dobogóig jutottak az utánpótláskorú úszók a kaposvári Csik Ferenc Uszodában, a felnőtt ob-n. Ez a bravúr viszont három versenyzőnek is összejött.

Mihályvári-Farkas Viktória nagyot csatázott Kapás Boglárkával, végül ezüstérmes lett 400 m vegyesen Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Mihályvári-Farkas Viktória nagyot csatázott Kapás Boglárkával, végül ezüstérmes lett 400 m vegyesen Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Mindjárt az elején 400 m vegyesen az FTC 17 éves sportolója, Mihályvári-Farkas Viktória késztette hatalmas küzdelemre az UTE világbajnokát, Kapás Boglárkát. A derbit végül az utóbbi nyerte, Mihályvári-Farkas 4:43.15-ös idejével a második lett. Ugyanebben a futamban az Érdi Úszó Sport Kft. mindössze 15 esztendős reménysége, Csulák Lia volt a harmadik dobogós, ő 4:49.78-at úszott. Szintén ezüstéremnek örülhet a Stamina TK versenyzője, Szilágyi Gerda: a keddi 100 m hát győztese ezúttal kétszázon került az élmezőnybe, és a magabiztosan diadalmaskodó Burián Katalin mögött nagy hajrával bejött a második helyre (2:10.73). Ezen kívül számos fiatal csak egy hajszállal maradt le a dobogóról: Kós Hubert (17) 400 m vegyesen, Zombori Gábor (18) és Veres Laura (15) 100 m gyorson, Jászó Ádám (18) pedig 200 m háton lett negyedik. Délután az előfutamokkal folytatódik, majd szombat délelőtt az utolsó döntőkkel zárul az országos bajnokság. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.