UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-12-13 20:55

Hat fiatal kapta meg az „Év atlétája” elismerést a hazai szövetségtől

A hazai szövetség szokás szerint három utánpótlás-korosztályban is megnevezte az év atlétáját, a díjazottak között három szakág képviselői is megtalálhatók.

A szövetség idén is három utánpótlás-korosztályban nevezte meg az év legjobb hazai atlétáját. Az atletika.hu tájékoztatása szerint a fiúk között az U23-asok és a juniorok mezőnyében is Dobó SE-s kalapácsvető kapta az elismerést. Az idősebbek versenyében a felnőttbajnoki harmadik helyezett Rába Dániel, a fiatalabbak között a juniorbajnok Doma Benedek örülhet a díjnak, míg az ifjúsági mezőnyben a Kopp Békéscsabai AC sprintere, a 300 méteren U18-as és U20-as csúcsot elérő Nadj Levente lett a befutó.

Varga Gréta ifi Európa-csúcsot futott az idén  Fotó: Pesti János
Varga Gréta ifi Európa-csúcsot futott az idén Fotó: Pesti János
A női U23-as mezőnyben a Budapesti Honvéd hazai ranglistavezető távolugrója, Farkas Petra lett a díjazott, míg a juniorok között a Budafoki MTE gátfutója, a 400 méteres gátfutásban korosztályos világranglista-első Molnár Janka az év atlétája. Az ifjúsági lányoknál „címet védett” a veszprémi SVSE színeiben versenyző középtávfutó, Varga Gréta, aki kilenc korosztályos magyar csúcsa mellett 2000 méter akadályon ifjúsági Európa-csúcsot futott. A felnőtt női mezőnyben a gátfutó Kozák Luca, a férfiak között a kalapácsvető Halász Bence kapta az elismerést. Az év edzője Suba László lett, aki Kozák Luca felkészülését irányítja, míg a legjobb paraatlétának a távolugró Ekler Lucát választották. „Voltak javaslatok arra, hogy ne hirdessünk idén győzteseket – idézi a hazai szövetség elnökét, Gyulai Miklóst az atletika.hu. – Ezt nyilvánvalóan nem tehettük meg, hiszen erre mind a motiváció, mind a presztízs miatt szükség van. Mi minden korosztályban hirdetünk év atlétáját, valamint a legjobb paraatlétát is díjazzuk. Az igazság az, hogy a legtöbb kategóriában nem nagyon volt kérdés. Mindannyian kihozták magukból a legjobbat.” További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.