UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-12-17 20:09

Atlétika: Farkas Petra negyedik éve a korosztálya legjobbja itthon

A 21 éves távolugró Farkas Petra zsinórban negyedszer kapta meg az év atlétájának járó elismerést az aktuális korosztályában.

A hazai atlétikai szövetség szokásához híven – ezúttal a kevés verseny ellenére is – a felnőttek mellett három utánpótlás-korosztályban osztotta ki az év atlétájának járó elismerést. Az U23-as női mezőnyben a Budapesti Honvéd távolugrója, Farkas Petra kapta a díjat, és ebben nagy szerepet játszik, hogy a nemzetközi szinten is kiváló eredményeket hozó itthoni viadalok után 664 centiméterrel a magyar ranglista élén zárt.

Farkas Petra zsinórban negyedszer lett a korosztálya legjobbja itthon  Forrás: honved.hu
Farkas Petra zsinórban negyedszer lett a korosztálya legjobbja itthon Forrás: honved.hu
A 21 éves atlétanő ezzel folytatta igen csak dicséretes sorozatát, és az aktuális korosztályában zsinórban negyedszer lett az év legjobb versenyzője. 2017-ben és 2018-ban még a Dunakeszi VSE színeiben nyert a juniorok között. Előbbi évben felnőttbajnok és junior Eb-negyedik volt, utóbbiban junior-vb-ötödik. 2019-ben már a Honvédot erősítve járt neki az elismerés, akkor ezüstérmet hozott az U23-as kontinensbajnokságról, és a máig az egyéni csúcsát jelentő 672 centivel kvalifikálta magát a dohai felnőtt-világbajnokságra. Az edzője mindvégig – ahogyan most is – Szenczi László volt. „Meglepett, hogy osztottak díjat egy ilyen év után, de természetesen nagyon örülök neki. Hétfőn kaptam az értesítés, engem választottak az év U23-as atlétanőjének, de abba még bele sem gondoltam teljesen, hogy ez már a negyedik év, amikor megkapom ezt az elismerést a korosztályomban. Remek visszajelzésnek érzem, amely arról tanúskodik, hogy évről évre sikerül egyre jobbnak lennem, és motivál is a díj. A következő, utolsó korosztályos évemnek már úgy állok neki, hogy akkor legyen meg az ötödik is. A legtöbb fiatal formája elég változó az utánpótlásévek alatt, örülök, hogy az én pályafutásom eddig töretlen. De jövőre már a 2001-es születésűek is U23-asok lesznek, így lehet, hogy a 2021-es címet lesz a legnehezebb megszerezni az eddigiek közül” – mondta mosolyogva Petra, akinek következő céljai között első helyen a tokiói olimpia szerepel. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.