UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-12-18 16:38

Torna: bronzérmet szerzett a leányválogatott az ifjúsági Eb-n

A leány tornászválogatott a románok és az ukránok mögött a harmadik helyen végzett a mersini ifjúsági Európa-bajnokság csapatversenyében.

A Balázs Kira, Béke Flóra, Mayer Gréta, Peresztegi Nóra és Szmirnov Anna összeállítású leány tornászválogatott a mersini ifjúsági Európa-bajnokság csapatversenyében 143.428 pontot gyűjtött, ezzel a harmadik helyet szerezte meg a győztes románok és az ezüstérmes ukránok mögött. A kontinensviadal csapatversenyében az európai szövetség eredménylistája szerint nyolc ország vett részt érdemben (a jelenlévő tizenegy közül) a járványhelyzet miatti visszalépések után.

A magyar csapat a dobogó harmadik fokán Fotó: European Gymnastics/Thomas Schreyer
A magyar csapat a dobogó harmadik fokán Fotó: European Gymnastics/Thomas Schreyer
A törökországi Eb első ifjúsági napján a szerenkénti döntők selejtezőit tartották, emellett hirdettek végeredményt csapatversenyben és egyéni összetettben. A bronzérmes lányok egyéniben is jól szerepeltek, így mind a négy szeren lesz magyar érdekelt a vasárnapi szerenkénti finálékban. Balázs Kira ugrásban a hatodik, Szmirnov Anna felemáskorláton az ötödik, míg Mayer Gréta gerendán a hetedik, talajon a harmadik helyen jutott be a legjobb nyolc közé. Az ifjúsági Európa-bajnokságot a románok uralják. A csapatgyőzelem mellett az egyéni összetett dobogóját is elfoglalták. Sorban Ana Barbosu, Maria Ceplinschi és Iulia Trestianu kapta a három legmagasabb összesített pontszámot, míg Barbosu mind a négy szeren az első helyen jutott a döntőbe. Az összetett bronzérem azonban – miután egy országból két tornász eredményes számít – az ukrán Daniela Batrona nyakába került. Egyéni összetettben a legjobb magyar helyezést Balázs Kira érte el, aki hetedikként (a harmadik román lányt nem számolva a hatodik) zárt a negyvenfős mezőnyben, melyből 29 versenyző mutatta be a gyakorlatát minden szeren.

LEÁNY IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MERSIN Csapatverseny: 1. Románia 156.463, 2. Ukrajna 145.995, 3. Magyarország 143.428 Egyéni összetett döntő: 1. Ana Barbosu 54. 599 (román), 2. Maria Ceplinschi 50.499 (román), 3. Daniela Batrona (ukrán) 49.832

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.