UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-12-19 15:41

Ob-sikerek után Eb-pontszerzésre készül a HÓD Úszó SE versenyzője, Ugrai Panna

A novemberi ifjúsági országos bajnokságon nyolc egyéni érmet nyert és a decemberi felnőtt ob-n is dobogóra állhatott a HÓD Úszó SE 16 éves sportolója, Ugrai Panna; őt, valamint edzőjét, Máté Hunort kérdeztük az év végi eredményekről és a 2021-es tervekről.

Rendhagyó módon az idén az év végén rendezték meg a legfontosabb hazai úszóversenyeket, aminek oka természetesen a mindennapokat meghatározó koronavírus-járvány. A felborult rend a jelek szerint egyáltalán nem zavarta meg a HÓD Úszó SE 16 éves vegyesúszóját. A fővárosi Tüske Uszodában rendezett ifjúsági ob-n nyolc egyéni számban is dobogóra állhatott, három arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyert. Majd egy hónappal később a kaposvári felnőtt országos bajnokságon 200 m vegyesen lett harmadik. „Elsősorban az ifjúsági bajnokságra készültünk – kezdte honlapunk a fiatal hódmezővásárhelyi sportoló. – Az volt a cél, hogy megússzam a szinteket a jövő évi ifjúsági Európa-bajnokság, ez száz pillangón és kétszáz vegyesen sikerült is. Kaposváron kisebb vállfájdalommal küszködtem, ott nem minden úgy jött össze, ahogyan szerettem volna, de a bronzéremnek örülök.”

Ugrai Panna és edzője, Máté Hunor Forrás: hodpress.hu
Ugrai Panna és edzője, Máté Hunor Forrás: hodpress.hu
Trénere, Máté Hunor sem lehet elégedetlen versenyzője egész éves munkájával, amit az év végén kimagasló eredményekkel koronáztak meg. „Ebben a csonka szezonban tulajdonképpen maximálisat nyújtottunk. Jó látni, hogy rendeződnek a viszonyok Hódmezővásárhelyen, és stabil hátérrel tekinthetünk előre. Nagyon jól indult a szezon a COVID-helyzet előtt, éppen egy edzőtáborból érkeztünk volna a márciusi felnőtt ob-ra, aztán jött a kihagyás, ami Pannának szerencsére nem volt annyira hosszú a balatonfűzfői válogatott edzéslehetőségnek köszönhetően.  Jól úszott, és döntőbe került a nyári, budapesti Négy Nemzet-versenyen, az egyetlen, amit igazán sajnálunk, az a törölt junior Eb, amely egy kiváló tapasztalatszerzési lehetőségtől fosztott meg bennünket. Szerencsére jövő júliusban még lesz egy utolsó lehetőségünk az utánpótlás kontinensversenyen.” Edzője és Ugrai 2015 óta ismerik egymást, és 2019-ben kezdtek ténylegesen együtt dolgozni. Máté szerint versenyzőjének kiváló alkata van, átlagon felüli a vízfekvése és a technikája is. Az egyetlen hiányosság a már említett tapasztalat, ezen a téren az idén nem volt könnyű előrelépni. „Nagyon rossz volt, hogy ilyen kevés versenyzési lehetőségünk volt év közben, de ebben a helyzetben találta magát most mindenki – mondta már Ugrai Panna, majd kitért a következő év céljaira is. – Mindenféleképpen szeretnék a jövő évi junior Európa-bajnokságon a döntőbe jutni, és pontszerző helyen végezni, de ennél többet nem lehet mondani, mert az utánpótlásban eléggé kiszámíthatatlanok az erőviszonyok.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.