UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-12-21 17:06

Jégkorong: új impulzusok érték az U16-os válogatottat

Négy napot készült együtt Budapesten az U16-os válogatott, az edzőtábor részleteiről Mayer Péter szövetségi edző nyilatkozott.

„Jó, hogy a nemzetközi tornák elmaradása után ilyen formában meg tudott valósulni ez a négynapos tábor, erre szükség van a játékosok formálásához, a kémia alakításához. Pozitív volt az együtt töltött idő, a srácok fogékonyak voltak” – mondta Mayer Péter szövetségi kapitány az MJSZ honlapján. Az edzőtáborban ezúttal hat légiós is ott tudott lenni, közülük néhányan a szezonban először vettek részt válogatott programon. A szakvezető szerint így új impulzusok is érték az itthon játszó kerettagokat, és erre is jól reagáltak. A csapat naptárában hat jeges edzés szerepelt, valamint két mérkőzés az U17-esekkel. Az első találkozón az idősebbek hosszabbításban 4-3-ra győztek, a másodikon 6-2-re szintén ők diadalmaskodtak.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
„Nagyon vártuk a meccseket, amelyek az elsők voltak a szezonban. Így éleseben ki lehetett próbálni, kontextusba lehetett helyezni az edzésen gyakoroltakat, és jobban lehetett lemérni, hogy hol tartunk. A tavalyi sikerkorosztállyal, a MODO Kupa-győztes 2004-esekkel játszhattunk, akik azóta egy évvel idősebbek, rutinosabbak lettek, így még jobban inspirált, hogy mire leszünk képesek ellenük. Értékes, hogy az első meccs csak hosszabbításban dőlt el, és a másodikon is vállalható vereséget szenvedtünk, de az eredménynél fontosabb, hogy mit mutattunk. Lehetett volna szorosabb is a vereség, ha beállunk védekezni, de a fejlesztésben nem ez a cél. A döntéshozatalban, az egyéni taktikai elemekben, a nagy sebességű játékban kell kihívás elé állítani a játékosokat. Az a cél, hogy jó körülmények között, nívós ellenfelek ellen, nagy tempón gyakoroljon, hogy mire felnőtté válik, addigra tudja mindezt hasznosítani.” Mayer szerint olyan hibákat követtek el a játékosok, amelyekből lehet tanulni, és amelyek mögött a törekvés, a gondolat helyes, csak a megvalósítás még nincs kész. Az együttes további programja még szervezés alatt áll. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.