UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-12-23 11:23

Jégkorong: már 2022-re készül a leány U18-as válogatott

Három napig gyakorolt együtt az U18-as leány jégkorong-válogatott, amely a januári, győri divízió I/A csoportos világbajnokság törlése után már a következő szezon nagy feladatára készült.

„Elégedett vagyok a táborral, jól dolgoztak a lányok. Tudtunk haladni, új dolgokat tanulni. Miután legutóbb a védekező harmadbeli munkával foglalkoztunk, ezúttal a támadásra fókuszáltunk. Kihasználjuk a következő egy évet a vb-ig, hogy jobban, részletesebben átvegyük a taktikai elemeket, és azt, hogy bizonyos helyzetekben kinek hogyan kell reagálnia. Legközelebb, a tervek szerint januárban a semleges harmadot vesszük át, és majd a felkészülés végén foglalkozunk a speciális játékhelyzetekkel”nyilatkozta az MJSZ honlapjának Bedő Botond szövetségi kapitány.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
A táborban mérkőzést is játszott az U18-as csapat. A tervek szerint az U16-osokkal csaptak volna össze, de mivel nagy az átfedés a két korosztályos együttes között, a szakmai stáb úgy döntött, hasznosabb, ha két részre osztják a keretet, az egyensúlyt megtartva. Végül a piros csapat 4-1-re nyert a fehérek ellen. A pirosakat Fodor Zoltán, az U16-os csapat vezetőedzője, az idősebb korosztály másosedzője irányította, míg a fehérek kispadján Bedő Botond állt. „Hasznosnak bizonyult a mérkőzés. Mi nem lőttük be a helyzeteket, a pirosak igen, de az eredmény másodlagos volt. Az számított, hogy lássuk viszont a gyakoroltakat, ez pedig megvalósult, a mostani és a korábbi táborokban tanultakat is visszaadták a lányok. Ez így jó visszajelzés, hogy megfelelő úton haladunk.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.