UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-12-26 17:00

Kerékpár: „Karácsonykor szívesen lennék otthon, de ezt a sportágat választottam” – Vas Kata Blanka

A 19 éves Vas Kata Blanka vasárnap a terepkerékpár-világkupa harmadik állomásán igyekszik megőrizni vezető helyét az U23-asok között.

Nem sok ideje van a pihenésre a három szakágban is remeklő 19 éves kerékpárosnak, Vas Kata Blankának. A belga Doltcini-Van Eyck-Proximus versenyzője vasárnap már a terepkerákpár-világkupa harmadik állomásán, a belgiumi Dendermonde-ban áll rajthoz. Az előző két helyszínen, Taborban és Namurban nagyszerűen teljesített. Előbbin a negyedik, utóbbin az ötödik helyen zárt, az U23-asok különversenyében pedig vezet.

Vas Kata Blanka a világkupán megőrizni vezető helyét az U23-asok között Fotó: Hamvas Bálint
Vas Kata Blanka a világkupán megőrizni vezető helyét az U23-asok között Fotó: Hamvas Bálint
„Nagy siker és újabb hatalmas lépés lenne a pályafutásomban, ha a világkupa végére is meg tudnám őrizni az U23-asok közötti első helyem, mert egyhuzamban még sosem tudtam ennyire koncentrált maradni, valamint ilyen jó eredményeket elérni” – mondta a bringás, aki még december 23-án is versenyzett, így otthon, Kiskunlacházán két napot tölthetett el a szeretteivel, szombaton már utazik is vissza Belgiumba. „Szívesen lennék otthon Karácsonykor, de ezt a sportágat választottam. Valamit valamiért. Néha nehéz elfogadni, hogy csak kevés időt tölthetek a családommal, főleg ünnepekkor. De örülök, hogy ennyire is van lehetőségem. A világkupát leginkább azért rendezik meg hagyományosan ilyenkor, mert most nézik a legtöbben a tévében.” Vas Kata Blanka a vasárnapi eredményétől függetlenül kimagasló évet zár az U23-asok között. Sikerszériáját februárban a svájci Dübendorfban rendezett terepkerékpár-világbajnokságon kezdte, amelyen ezüstérmet szerzett, októberben pedig már az ausztriai Leogangban hegyikerékpárban lett vb-második. Közben Eb-n is járt, és „terepen” újabb ezüstérem került a nyakába a hollandiai ‘s-Hertogenbosch-ban, országúton pedig az előkelő hatodik helyen ért célba korosztályában az olaszországi Imolában. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.