UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-12-27 17:24

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka hetedik lett a világkupa belgiumi állomásán

A kelet-flandriai Dendermonde-ban folytatódott a 2020/2021-es cyclo-cross világkupa-sorozat, ahol a 19 éves Vas Kata Blanka ismét bizonyította kvalitásait: az előkelő hetedik helyen zárt, ezzel megőrizte vezetését az U23-as különversenyben.

„Nagy siker és újabb hatalmas lépés lenne a pályafutásomban, ha a világkupa végére is meg tudnám őrizni az U23-asok közötti első helyem, mert egyhuzamban még sosem tudtam ennyire koncentrált maradni, valamint ilyen jó eredményeket elérni”mondta néhány nappal korábban honlapunknak a belga Doltcini-Van Eyck-Proximus 19 éves kerékpárosa, Vas Kata Blanka.

Vas Kata Blanka (középen) őrzi vezető helyét az U23-asok között a terepkerékpár-világkupában Forrás: velo.hu
Vas Kata Blanka (középen) őrzi vezető helyét az U23-asok között a terepkerékpár-világkupában Forrás: velo.hu
Nos, a kimagasló évet záró fiatal versenyző vasárnap elérte célját, hiszen a kelet-flandriai Dendermonde-ban rendezett, harmadik állomáson az előkelő hetedik helyen végzett a terepkerékpár-világkupában, s ezzel továbbra is vezet az U23-asok különversenyében. A namuri fordulóhoz hasonlóan ezúttal is csak az elit (tehát felnőttkorú) nők és férfiak számára rendeztek futamot. A startpisztoly eldördülését követően szinte azonnal megkezdődött az adok-kapok. A pálya nehézségeit jól mutatta, hogy nagyon sokat kellett azon futni, ráadásként a reggeli vihar csapadékmennyisége miatt, az óriási sár sem könnyítette meg a résztvevők dolgát, még úgy sem, hogy a szervezők könnyítés gyanánt, számos mesterséges akadályt kivettek belőle – írja tudósításában a velo.hu. A négykörös futam első felében Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) és Lucinda Brand (Telenet-Baloise Lions) duója tört előre, ám előbbi hamar elfogyott; miközben Blanka tizedikként fordult az első kör végén, innen kezdte el előre küzdeni magát olyannyira, hogy hamarosan fel is zárkózott a spiccet üldöző sorhoz. Féltávnál a világbajnok, Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) haladt az élen, ám sokat hibázott, így végül a világkupa éllovasa, Lucinda Brand nyerte ezt a futamot is, az amerikai Clara Honsinger és Alvarado előtt. Vas Kata Blanka mindössze ötvennégy másodperc hátránnyal követte őket a hetedik helyen. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.