UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2020-12-29 14:20

Öttusa: Gáll András karácsonykor sem tétlenkedett

Az U17-es Európa-bajnoki bronzérmes öttusázó, Gáll András karácsonykor, a délelőtti edzést és az ünneplést követően gondolt egyet, és a Batthyány tértől egészen a budafoki otthonáig futott.

Gáll András, a Trion SC 17 esztendős öttusázója karácsony napjának reggelén annak rendje és módja szerint lefutotta a betervezett 11 kilométeres edzésadagját, amit 19 olyan 300 méteres résztáv nehezített, amelynek a teljesítése közben alaposan bele kellett húznia. Az ünnepnap hátralévő részének középpontjában szokás szerint a „Nagyi” meglátogatása” állt, és csak azután derült ki, hogy a fiatal sportolóra a késő esti órákban még egy „edzés” vár.

Gáll András hazáig futott karácsonykor Fotó: Láng Péter/MÖSZ
Gáll András hazáig futott karácsonykor Fotó: Láng Péter/MÖSZ
„Előre tudtam, hogy én leszek a feláldozható, aki nem fér be az ötszemélyes családi autóba, ezért döntöttem úgy, hogy utcai ruhában, de sportcipőben a Batthyány térről hazafutok Budafokra. Nem ettem tele magam halászlével, töltött káposztával és bejglivel, így ezt a 13 kilométert is jó tempóban tettem meg, miközben az is megfordult a fejemben, hogy ilyen ráadásokra a jövőben is szükségem lesz, ha ott akarok lenni a 2024-es párizsi olimpián” – mesélte az SzPress Hírszolgálatnak az U17-es Európa-bajnoki bronzérmes Gáll András. Az ifjú reménységről eddig is tudni lehetett, hogy céltudatos versenyző. Jó bizonyíték erre az is, ahogy viszonyult a koronavírus-járvány okozta jóval nehezebb felkészüléshez. „Rájöttem, hogy még igen csak a karrierem elején járok, tehát komolyan kell vegyem ezt az időszakot. Nem babrálhattam ki magammal, hogy nem edzem a maximális erőbedobással”nyilatkozta honlapunknak november végén. Hogy valóban komolyan vette ezeket a hónapokat, az megmutatkozott a kényszerpihenőt követő augusztusi szabadtéri országos ifjúsági atlétikai bajnokságon, amelyen 3000 méterén ezüstérmet szerzett, 1500-on a harmadik lett. Sőt, egy héttel később az Ifjúsági Liga-döntőn újabb ezüstöt nyert a hosszabbik távon. Október elején már a sportágában is megmérethette magát. A felnőtt országos bajnokságon a legjobb utánpótláskorú helyezést elérve a hetedikként végzett úgy, hogy a kombinált versenyszámot (futás és lövészet) egészen kiemelkedő, 10:27.32 perces időeredménnyel nyerte a rutinos mezőnyben. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.