UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. november 27.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-12-30 19:22

Forma–1: nehéz első év vár Mick Schumacherre

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto arra számít, hogy a 21 éves Mick Schumacherre nehéz első év vár a Formula–1-ben.

Mint ismert, a Haas két újonc versenyzővel, köztük a Ferrari akadémiáját erősítő Mick Schumacherrel vág neki a 2021-es idénynek. A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia az alsóbb kategóriákban rendre a második évében teljesített jól, a Formula–3-as, illetve a Formula–2-es bajnoki címet is a második idényében szerezte meg. A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto pontosan emiatt arra számít, hogy a királykategóriában is nehéz lesz a kezdet a német pilóta számára – írja az nso.hu.

Mick Schumacher (21) rendre a második évében teljesített jól az alsóbb kategóriákban Forrás: Twitter/Mick Schumacher
Mick Schumacher (21) rendre a második évében teljesített jól az alsóbb kategóriákban Forrás: Twitter/Mick Schumacher
„Nehéz első év vár Mickre. Ha megnézzük, a múltban az F3-ban és az F2-ben is a második idényében nyújtotta a legjobbját, míg Charles (Leclerc) az első pillanattól fogva nagyon gyors volt mindig. Mick az első és a második idénye elején rengeteget tanul, majd a másodikban, annak is inkább a második felében válik igazán erőssé. Pontosan ezért nagyon fontos neki, hogy két idényt kap, de úgy hiszem, már a második évében is sokat fog fejlődni az elsőhöz képest" – kezdte a svájci, majd kiemelte, versenyzői programjuk nemcsak arra készíti fel a pilótákat, hogy helyt álljanak a Formula–1-ben, hanem egyúttal arra is, hogy egy napon magukra ölthessék a Ferrari felszerelését. „A Ferrari-akadémia célja nemcsak az, hogy felkészítse a versenyzőket az F1-re, hanem az is, hogy felkészítse őket arra, hogy egy napon elfoglalhassák a Ferrari-ülését – jelentette ki, és ezt követően kitért arra is, pontosan mit vár a 21 éves némettől. – Amikor a Formula–1-be lépsz, nem köthetsz ki azonnal a vörös autóban, hiszen nem lenne elég tapasztalatod, és túl nagy a felelősség. Szerintem Mick bizonyítani fogja a gyorsaságát az időmérőn és a versenyen is, azonban ezen felül leginkább azt, hogy mennyire erős a versenytempója, s hogy mennyire kiegyensúlyozottan képes teljesíteni. Carlos (Sainz – a Ferrari jövő évi versenyzője) is nagyon jó ebben. Ő általában előkelőbb helyen végez a futamon, mint ahová az időmérőn kvalifikálta magát. Szóval pontosan erre számítok Micktől is a következő két évben" – tette hozzá. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.