UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-01-04 13:11

Autósport: nagy reményeket fűz a Forma-1-ben a 20 éves Cunoda Jukihoz korábbi csapatfőnöke

Már első Forma-1-es szezonjában nagy dolgokat vár az Alpha Taurival debütáló Cunoda Jukitól korábbi főnöke, Trevor Carlin.

A 20 esztendős pilóta, Cunoda Juki Kobajasi Kamui 2014-es szereplése óta az első japán versenyző lesz a királykategóriában. Trevor Carlin, a Cunodát tavaly versenyeztető Carlin-istálló tulajdonosa szerint a 2020-as Forma-2-es idény bronzérmese sokat ledöbbentett a teljesítményével – számolt be a gphirek.origo.hu. A japán pilóta mindössze két szezont versenyzett Európában, mielőtt a Red Bull megadta neki a lehetőséget, hogy az Alpha Tauri színeiben debütáljon az F1-ben. Újonc F2-es idényében harmadik lett, és rögtön fellépett az F1-be. Egyetlen F2-es szezon után legutóbb ez George Russellnek, és a szintén a Carlinnál vezető Lando Norrisnak sikerült.

Cunoda Jukitól az F1-ben is sokat várnak Fotó: Peter Fox
Cunoda Jukitól az F1-ben is sokat várnak Fotó: Peter Fox
Trevor Carlin szerint Cunoda képes lehet hozni utóbbi szintjét az F1-ben, sőt egyenesen Max Verstappenhez hasonlította korábbi pilótáját. „Öröm volt együtt dolgozni vele. Mindössze egy szezonon át volt velünk, de mindent megtett, még annál is többet, mint amire számítottunk – idézi Carlin szavait az Autosport. – Az idő majd eldönti, hogy ez mire lesz elég, de szerintem nagyon izgalmas jövő áll előtte. Ha nem terheli meg az F1-es környezet, nem látok rá okot, hogy miért ne ismételhetné meg azt, amit Lando. Soha nem lehet tudni, talán egy kicsit Maxból is lehet benne." Korábban olyan pletykák is felröppentek, hogy jó szereplése esetén Cunoda 2022-től a Red Bullhoz Verstappen mellé szerződtetett Pérezt válthatja az anyaistállónál. Ehhez persze nagyon erős bemutatkozó évre lesz szüksége, Trevor Carlin szavai alapján azonban képes lehet erre. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.