UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-01-04 11:33

Jégkorong: Horváth Milán még bátrabban lőhet kapura az első gólja után

Megszerezte első gólját az osztrák bázisú ICE Ligában a Hydro Fehérvár AV19 keretének legfiatalabb tagja, a 19 éves Horváth Milán. Őt kérdeztük a fontos mérföldkőről és a csapat remek szerepléséről.

Folytatta remek szereplését az év első napján is az osztrák bázisú ICE Ligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 együttese, pénteken a linzi Steinbach Black Wings gárdáját győzte le hosszabbítással 5–4-re. A Volán negyedik találatát a 19 esztendős Horváth Milán szerezte, aki ezzel két asszisztja után meglőtte első gólját a nagycsapatban.

Horváth Milán fiatal kora ellenére jól beilleszkedett a Fehérvár AV19 együttesébe Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19
Horváth Milán fiatal kora ellenére jól beilleszkedett a Fehérvár AV19 együttesébe Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19
„Nagyon boldog vagyok, jólesett végre a tizennegyedik meccsemen betalálni – kezdte honlapunknak Horváth. – Már egy ideje vártam rá, hogy meglegyen, ez általában sokat dob mentálisan egy fiatal játékoson, szerinem mostantól én is nagyobb bátorsággal lövök majd kapura.” A korosztályos válogatott hokis ebben az évadban került fel az ICE Ligában érdekelt együtteshez, de arra nem számított, hogy már az első idényében ennyi lehetőséget kap az Antti Karhula vezette szakmai stábtól. „Természetesen nagyon örülök, hogy itt lehetek, számomra ez volt a következő szint, amit meg kellett lépni. Óriási büszkeség bekerülni itt a felnőttcsapatba, a szezon elején még nem nagyon számítottam rá. Aztán adódott a lehetőség, hogy a nagyokkal edzhettem, majd elmentem egy edzőmeccsre is. Utána pedig a csapatnak pech, nekem pedig esély volt, hogy koronavírusos játékosaink hiányában összesen öt védő maradt a keretben. Bizonyítani akartam, élnem kellett a lehetőséggel.”
Horváth és az a bizonyos kapuba juttatott korong Forrás: Fehérvár AV19
Horváth és az a bizonyos kapuba juttatott korong Forrás: Fehérvár AV19
Horváth az előző évadban még az Erste Ligában, a Fehérvári Titánok csapatában szerepelt. Azt mondja, ahhoz képest is nagy színvonalbeli különbséget kellett áthidalnia. „Sokat dolgoztam a fizikumomon, hogy egyáltalán fel tudjam venni ezt a tempót. Sokkal gyorsabb a játék, az egy az egy elleni párharcokban is jóval több erőre van szükség. És ami még rögtön látszott, hogy fejben sokkal gyorsabban gondolkoznak a játékosok, most már nekem is kicsit előre kell látnom, mi fog történni a pályán.” A székesfehérváriak régen szerepeltek már ennyire eredményesen az osztrák bajnokságban, mint ebben az évadban. A fiatal játékos szerint is sokra hivatott az idei keret. „Elsősorban a felsőházat és a playoffot célozzuk meg. Úgy látom, hogy tényleg nagyon jól összeállt a keret erre a bajnokságra, szerintem a legjobb öt csapat között vagyunk. Azt, hogy ez a végén mire lesz elég, majd meglátjuk.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.