UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-01-06 18:43

Kézilabda: az FTC első csapatába vágyik Albert Flórián unokája, Szabados Márton

Albert Flórián unokája, a 17 éves Szabados Márton idővel az élvonalban is bemutatkozna a Ferencváros férfi kézilabdacsapatában.

A férfi kézilabda NB I/B-ben és az ifjúsági bajnokságban is egyre jobb formában játszik a Ferencváros kézilabdacsapatának 17 éves ígérete, Szabados Márton, aki nem akármilyen felmenőkkel büszkélkedhet – ő ugyanis a 2011-ben elhunyt egyetlen magyar aranylabdás labdarúgó, FTC-legenda Albert Flórián unokája.

Szabados Márton az élvonalba vágyik Forrás: fradi.hu
Szabados Márton az élvonalba vágyik Forrás: fradi.hu
„Kiskoromban rengeteget játszottam vele, szinte mindennap együtt fociztunk – mondta a balszélső nagyapjáról a Blikknek. – De sajnos nem ment annyira jól a játék, gyakran mondta is, hogy nekem fordítva vannak berakva a lábaim. Azt is kérte, csak kapuba ne álljak! Rövid ideig még kapus is voltam, igaz, már a kézilabdában.” Márton édesapja, Szabados György is élvonalbeli labdarúgó volt, édesanyja, Albert Magdolna pedig az Építők női kézilabdacsapatában játszott. Így mégsem volt véletlen az ígéret sportágválasztása. Hétévésen a Honvédban kezdett, négy éve tagja az FTC-nek. Egyik legkiemelkedőbb meccsét az ifjúsági bajnokságban októberben játszotta, amikor 14 lövésből 13 góllal segítette győzelemhez csapatát. A 190 centis, 75 kilós fiatal a céljairól is beszámolt. „Remélem, eljutok az NB I-es csapatig, bemutatkozhatok az élvonalban, a másik nagy álmom pedig a válogatottság. De tisztában vagyok azzal, hogy ehhez még rengeteget kell dolgoznom.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.