UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-01-10 20:00

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka fölényes sikert ért el a felnőtt ob-n

A 19 éves Vas Kata Blanka nagyon magabiztos győzelmet aratott a miskolci terepkerékpár országos bajnokság felnőttmezőnyében; 15:12 percet verve a második helyen célba érő Schmidel Reginára.

Vas Kata Blanka felnőtt ob-aranyat ünnepelt Miskolcon Fotó: Hörömpöli Tamás
Vas Kata Blanka felnőtt ob-aranyat ünnepelt Miskolcon Fotó: Hörömpöli Tamás
A Miskolci Egyetem Sportpályáján rendezték az idei felnőtt és utánpótlás terepkerékpár országos bajnokságot. A velo.hu cikkének beszámolója szerint a 2450 méteres pálya technikás, kanyarokkal teletűzdelt volt, s mintegy 35 méternyi szintemelkedést tartogatott a versenyzőknek. A hőmérséklet mindvégig a fagypont közelében volt, így a penzum helyenként sarassá, másutt pedig rettenetesen csúszóssá vált. Az U19-es lányok, az U19-es fiúk és a felnőtt nők egy futamban, ugyanakkor külön-külön értékelve küzdöttek meg egymással. A felnőtt hölgyek között a még mindig csak 19 éves Vas Kata Blanka hatalmas diadalt aratott; 44:42 perccel győzött, 15:12 percet vert a második helyen célba érő Schmidel Reginára (59:54). Érdekesség, hogy Blanka a futamon belül egyaránt elsőként ért célba; az összes fiút maga mögött hagyta. A srácok mezőnyében az öt aranyérmen három klub osztozott; az Újbuda Mountain Bike SZSE volt a legsikeresebb három első hellyel. Ami a lányokat illeti: az utánpótláskorúak között négy egyesület sportolója nyert, csak a Zalaegerszegi Kerékpáros SE tudott duplázni.

FELNŐTT ÉS UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, MISKOLC A győztesek Fiúk U19: Takács-Valent Márk (Csömöri Sport és Szabadidő NKFT.) U17: Takács Zsombor Tamás (Újbuda Mountain Bike SZSE) U15: Zsembery Boldizsár (Újbuda Mountain Bike SZSE) U13: Bánfai Olivér (Újbuda Mountain Bike SZSE) U11: Kovács Béla (DKSI Debrecen Kerékpáros SE) Leányok Felnőtt: Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Proximus) U19: Gergely Virág (Lotus Team SE) U17: Bruchner Regina (Zalaegerszegi Kerékpáros SE) U15: Szücs Julia (Zalaegerszegi Kerékpáros SE) U13: Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi Szabadidős KE) U11: Rákosi Maya Emma (DKSI Debrecen Kerékpáros SE)

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.