UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-01-12 14:26

Jégkorong: Halász Béni lehúzta a rolót, megvan az első kapott gól nélküli meccse az NAHL-ben

A 19 éves magyar kapus pályafutása 3. NAHL-meccsén összehozta első kapott gól nélküli mérkőzését, a New Mexico Ice Wolves 1–0-ra győzött.

A nyáron jelentették be, hogy Halász Béni személyében újabb magyar hokis, az első kapus folytatja az egyik legerősebb tengerentúli juniorbajnokságban, az NAHL-ben, nevezetesen a New Mexico Ice Wolves csapatában. Akkor honlapunk megszólaltatta a 19 éves korosztályos válogatott sportolót, aki így vélekedett az észak-amerikai kalandról.

Halász Béni a harmadik NAHL-meccsen megszerezte az első shutoutját Forrás: Clicks by Candice
Halász Béni a harmadik NAHL-meccsen megszerezte az első shutoutját Forrás: Clicks by Candice
„A legfontosabb, hogy a teljes szezonban jól teljesítsek. Ha például tíz meccsen jól véd egy kapus, akkor a játékos-megfigyelők felkapják a fejüket, aztán gyorsan le is hajtják. Huszonöt-harminc meccset szeretnék védeni, hogy szintet tudjak lépni, és akár az USHL-ben, akár az NCAA-ben kipróbálhassam magamat.” A jelek szerint a magyar kapus nem késlekedik, hiszen már a harmadik meccsén megvolt az első shutoutja, vagyis kapott gól nélkül lehozott mérkőzése. Az Odessa Jackalopes mind a 27 lövését védte, a New Mexico 1–0-ra nyert, így a 2–1-es vasárnapi győzelmet követően újra sikernek örülhetett. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.