UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-01-17 12:07

Jégkorong: a vb törlése után időmilliomossá vált az U18-as válogatott

„Tetszett a korosztály hozzáállása, az, amilyen közösséget alkotnak és ahogyan dolgoznak” – mondta Svasznek Bence szövetségi kapitány az immár a 2022-es világbajnokságra készülő U18-as jégkorong-válogatottról a januári összetartás után.

A nemzetközi szövetség az elitkategórián kívül az összes korosztályos tornáját törölte a 2020/21-es évad versenynaptárából, így az U18-as válogatott áprilisi, olaszországi I/B csoportos fellépését is. Ezért az MJSZ úgy határozott, hogy előrehozza korosztályváltást, és már most a következő szezonra, a 2022-es vb-re készülnek az ifjúságiak.

Immár 2004-es születésű játékosokkal készül az U18-as hokiválogatott Fotó: Szűcs Attila/TSH Photos
Immár 2004-es születésű játékosokkal készül az U18-as hokiválogatott Fotó: Szűcs Attila/TSH Photos
Így a januári összetartásra már a 2004-es évjáratból állította össze a keretét Svasznek Bence szövetségi kapitány: a Tüskecsarnokban tartott négy jeges edzésre három kapus, nyolc hátvéd és tizenöt csatár kapott meghívót. „Tetszett a korosztály hozzáállása, az, amilyen közösséget alkotnak és ahogyan dolgoznak. A mostani első táborban lefektettük az alapokat, elmondtuk, hogyan működik a program és mik az elvárásaink a játékosok felé nyilatkozta Svasznek a jegkorongszovetseg.hu-nak, majd kitért arra is, hogy a korosztály következő tétmérkőzése több mint egy év múlva esedékes. – Részint sajnálatos, hogy ennyi időnk van, részint viszont könnyebbséget jelent, több időnk van megismerni egymást, együtt dolgozni és a srácoknak is több idő jut a bizonyításra. Bízunk benne, hogy hamarosan visszaáll a rend és részt vehetünk nemzetközi tornákon is.” Az ifjúsági keret a tervek szerint a februári nemzetközi szünetben folytatja a munkát, a szövetség munkatársai dolgoznak felkészülési meccsek lekötésén arra az időszakra.

Az U18-as jégkorong-válogatott kerete a januári összetartáson: Kapusok: Csibi Dávid (IOGJA), Hegedüs Levente (DVTK), Straubinger Zoltán (MAC) Hátvédek: Hercsel Bálint (IOGJA), Horváth Donát (Mjölby, svéd), Nagy Gergely (IOGJA), Ritecz Richárd (UTE), Salamon Zoltán (IOGJA), Sántha Botond (UTE), Szabó Péter (IOGJA), Szalay Boldizsár (DVTK) Csatárok: Alapi Márton (IOGJA), Bécs Tibor Péter (Lidingö, svéd), Csémil Dávid (Győri ETO HC), Csíki Hunor (DVTK), Dobos Mihály Bendegúz (PHC), Erdélyi Barnabás (IOGJA), Farkas László (IOGJA), Ivády Milán (Tingsryds AIF, svéd), Kárpáti Zalán (MAC), Kiss Ádám (IOGJA), Molnár Zétény (MAC), Őri Arvid (IOGJA), Sántha Viktor (UTE), Simon Levente (Tingsryds AIF, svéd), Trozsák Ádám (DVTK)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.