UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-01-18 13:28

Labdarúgás: a 18 éves Ryan Gravenberch lett a holland csúcsrangadó hőse

A 18 éves Ryan Gravenberch góljával nyert az Ajax labdarúgócsapata a Feyenoord elleni holland bajnoki mérkőzésen, így megőrizte helyét a tabella élén.

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 17. fordulójának csúcsrangadóján az Ajax a 18 éves Ryan Gravenberch góljával győzte le hazai pályán 1–0-ra a nagy rivális Feyenoordot – számol be az NSO.

A 18 éves Gravenberch gólja döntött Forrás: goal.com
A 18 éves Gravenberch gólja döntött Forrás: goal.com
Az Ajaxot és a Feyenoordot csupán két pont választotta el egymástól a vasárnapi derbi előtt, így egy vendégsiker azt eredményezhette volna, hogy helyet cserél a két csapat egymással. Ez azonban nem történt meg, mivel az Ajax 18 éves reménységének, Ryan Gravenberchnek az első félidő közepén, a 22. percben szerzett góljával nyertek a hazaiak. A mérkőzés napján 18 éves és 246 napos holland középpályás legutóbb a Zwolle ellen volt eredményes december közepén, és fiatal kora ellenére már most meghatározó játékosává vált az Ajaxnak. Gravenberch találata egyben azt is jelenti, hogy 2013 óta ő a legfiatalabb játékos, aki a holland klasszikuson betalált. Az Ajax győzelmének köszönhetően maradt az élen, míg a Feyenoord a negyedik helyet foglalja el a tabellán. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.