UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-01-20 11:25

Labdarúgás: Bukta Csaba szintet lépett, az osztrák élvonalbeli Altachban folytatja kölcsönben

Féléves kölcsönszerződés kötött az osztrák első osztályú Altach labdarúgócsapata a Red Bull Salzburg kötelékébe tartozó 19 éves magyar középpályással, Bukta Csabával.

Bukta Csaba az elmúlt másfél idényt a másodvonalban szereplő, testvércsapatként működő Lieferingben töltötte, ám a jelek szerint a huszonhét bajnokin kilenc gólt szerző és tíz gólpasszt adó játékos megérett a szintlépésre, és az idény hátralévő részében a tizenkét csapatos osztrák élvonal utolsó előtti helyén álló SC Rheindorf Altachban szerepel kölcsönben. 

Bukta Csaba immár az élvonalban bizonyíthat Forrás: fc-liefering.at
Bukta Csaba immár az élvonalban bizonyíthat Forrás: fc-liefering.at
A 19 éves magyar középpályás a klub egyetlen új szerzeménye a téli átigazolási időszakban.  „A múlt héten csütörtökön jött a lehetőség, amelyre hamar rábólintottam    – mondta Bukta a Nemzeti Sportnak. – Jók az első benyomásaim, kedvesen fogadtak. Három csatárral játszik az együttes, rám szélsőként számít a szakmai stáb, amelytől eddig pozitív visszajelzéseket kaptam. Hétfőn vettem részt az első edzésen, kedden meg már pályára léphettem az Austria Lustenau elleni felkészülési mérkőzésen, negyvenöt percet kaptam a bizonyításra. Voltak egy az egy elleni szituációim, jó megindulásaim, de erőnlétben minél gyorsabban fel kell zárkóznom, a Lieferinggel ugyanis csak egy hetet készültem. Előrelépés lesz az első osztályban futballozni, magasabb itt a színvonal. A klubváltáshoz Szoboszlai Dominik is gratulált, s biztatott, hogy dolgozzak továbbra is úgy, mint eddig. Mindent megteszek, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, gólokat szerezzek, az idény végén kivívjuk a bennmaradást, és a kölcsönjátékom után a Salzburg az első keretében számoljon velem. Jó lenne, ha vasárnap bemutatkozhatnék a salzburgiak ellen.”  További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.