UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2021-01-21 12:38

Atlétika: a felnőttbajnok rúdugró Nagy Marcell stabilabb évben bízik

A fedett pályán és szabadtéren is magyar bajnoki címvédő 18 éves rúdugró, Nagy Marcell az idén még magasabbra tette a lécet.

Az MTK Budapest 18 éves rúdugrója, Nagy Marcell tavaly mindig akkor hozta a legjobb formáját, amikor arra a legnagyobb szüksége volt. Szabó Dezső tanítványa így a fedett pályás és a szabadtéri felnőtt magyar bajnokságot is megnyerte. Előbbit 520, utóbbit 510 centiméterrel. Az atléta az idén folytatná a címek gyűjtését, de már a nemzetközi porondon is megmutatná magát. Erre a korosztályában két lehetősége is nyílik majd az év folyamán. Most hétvégén azonban még csak a rúdugrók a BOK-csarnokban esedékes felmérőversenyén teszteli magát.

Nagy Marcell stabilabb évben bízik Forrás: mtk.hu
Nagy Marcell stabilabb évben bízik Forrás: mtk.hu
„Ez a felmérő arra szolgál, hogy megnézzük, hol tartunk, és elkezdjünk visszaszokni a versenyekhez – mondja. – Nagy reményekkel vágok neki az idei évnek, de továbbra is számos dolog akad, amelyben fejlődnöm szükséges. Az egyik legfontosabb, hogy jobban kell stabilizálnom a formámat. Tavaly nagy hibám volt, hogy egyszer kiemelkedően jól ugrottam, másszor nem. Mentálisan és technikailag is biztosabbá akarok válni. Az idén szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat, a téli szezonban az 530 centire pályázok. Persze, mindig az a cél, hogy egyre feljebb kerüljek.” A fiatal atléta idei két fő versenye a júliusi észtországi junior Európa-, és az augusztusi kenyai junior világbajnokság lehet. Az ugrását ezekre a viadalokra szeretné tökéletesíteni. „A szabadtéri szezonban egyértelműen ez a két verseny lesz a cél, ezekre is fogok készülni, de a technikát, a nekifutást és a többit már most el kell kezdeni  megérezni. Tavaly év elejéhez képest erősödtem, és a letűzésre is hangsúlyt fektettünk az elmúlt időszakban, így ha még nem is hibátlan, javult. Ez igen lényeges része a rúdugrásnak, mert amíg nincs a helyén a letűzés, addig nem tudok nagyobb és keményebb rudakat használni. Azok pedig az alapjai a nagy ugrásoknak. Szeretnék ott lenni a korosztályos világversenyeken, és magamhoz képest fejlődést mutatni. Azzal, hogy a junior-világbajnokság egy évet csúszott, és a 2001-es születésűek már nem indulhatnak, valamelyest nőttek az esélyeim egy jó szereplésre, hiszen egy év alatt is jelentős különbségek tudnak kialakulni a versenyzők között. Itthon pedig a bajnoki címek megvédése a cél.” További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.