UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-01-21 18:25

Kajak-kenu: a klub új elnöke, Kiss Tamás újra meghatározó nevelőműhellyé emelné a csepeli egyesületet

Az olimpiai bronzérmes Kiss Tamás lett az év elején váratlanul elhunyt Ludasi Róbert utódja a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület élén. Azt mondja, alulról kezdik az építkezést és valamennyi korosztályban tényezővé akarnak válni.

Januárban az egész magyar sportvilágot letaglózta a hír: elhunyt a hazai kenusport legelismertebb mestereinek egyike, Ludasi Róbert. Az elmúlt három évtizedben szinte a szakág összes sikeres versenyzőjével dolgozott, többek között a fiatalon elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Kolonics Györggyel, Horváth Csabával, Kozmann Györggyel, Csabai Edvinnel és a csepeli klub elnökévé választott Kiss Tamással.  

Az olimpiai bronzérmes Kiss Tamás alulról kezdené az építkezést Csepelen Forrás: MKKSZ
Az olimpiai bronzérmes Kiss Tamás alulról kezdené az építkezést Csepelen Forrás: MKKSZ
Az olimpiai bronzérmes sportoló tavaly nyár óta egyébként is egy ifjúsági és serdülő korú kenusokból álló csoportot vezet a Hollandi úton, mostantól pedig a a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület élén számítanak rá.   „Már el is kezdtem a munkát, a következő hetekben az lesz a feladatom, hogy megismerjem az egyesület működését és jelenlegi helyzetét” – mondta Kiss az MKKSZ honlapjának. – „Robi (Ludasi Róbert - a szerk.) ötlete volt, hogy pályázzam meg az elnöki posztot, mert már nyugdíjba akart menni. Nagyon örült neki, amikor látta rajtam, hogy érdekel a feladat. Tragikus, hogy már nem lehet velem, így nem tudom első kézből tőle átvenni a stafétát, és természetesen emberileg is nagyon hiányzik.” 
Így emlékeztek a klubban a legendás mesteredzőre, Ludasi Róbertre Forrás: Csepeli Kajak-Kenu Egyesület Facebook-oldal
Így emlékeztek a klubban a legendás mesteredzőre, Ludasi Róbertre Forrás: Csepeli Kajak-Kenu Egyesület Facebook-oldal
Ludasi 2004-től 14 éven keresztül vezette az új elnök edzéseit, Kiss elmondása szerint ennyi idő alatt különleges kapcsolat alakult ki kettejük között. A tanítványnak feltett szándéka, hogy ismét sikeressé tegye a csepeli az egyesületet, miközben az edzősködést is folytatja.   „Vitán felül áll, hogy az egyesület Robinak köszönheti a fénykorát, 1995 és 2005 között a miénk volt az ország legeredményesebb műhelye. Most szeretnénk alulról építkezve újra erős utánpótlásbázist létrehozni, a cél, hogy kajakban is és kenuban is újra meghatározó klubbá váljunk az összes korosztályban. Rendkívüli módon motivál, hogy újra emelkedő pályára irányíthatom a nagy múltú csepeli kajak-kenusportot, és azt az egyesületet, amelyben én is felnőttem.”   További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.