UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-01-21 09:00

Kézilabda: az élen telel a NEKA férficsapata a felnőtt második vonalban

Elmaradt mérkőzések, fertőzések, folyamatos bizonytalanság – erről szólt a NEKA férfi kézilabda NB I/B-ben szereplő együttesének őszi szezonja is, ám mindeközben a tabella tetején telelnek a fiatal balatonbogláriak. Sótonyi László vezetőedzőt kérdeztük.

A sok-sok elhalasztott mérkőzés dacára is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a szezon első etapjában a NEKA együttese, és jelenleg veretlenül, mind az öt találkozóját megnyerve áll a tizenkét csapatos Nyugati csoport élén, holott alig az ötödét sikerült lejátszania a bajnokiknak.   Jó szereplés ide vagy oda, a kizárólag utánpótláskorú játékosokkal felálló balatonbogláriak programját sem kímélte a jelenleg mindent meghatározó koronavírus-járvány. 

Az élen telel az NB I/B-ben a NEKA férficsapata Forrás: neka.hu
Az élen telel az NB I/B-ben a NEKA férficsapata Forrás: neka.hu
„Utánpótláskorban még nagyobb jelentősége van a annak, hogy a játékosok folyamatosan meccsben legyenek, mivel téthelyzetben teljesen más terhelést kapnak, mint az edzésen  mondja az együttes vezetőedzője, a korábbi sokszoros válogatott irányító-átlövő, Sótonyi László. – A tavasszal egyfajta leépülés jellemezte a csapatot, hiszen egyáltalán nem lehetett edzeni. Tisztában voltunk vele, hogy lesz abban a rizikó, ha egyszer újra elindul a bajnokság, de mégis jobb, hogy végül elrajtolt, mintha azóta semmi sem történt volna.”  A vírus végigsöpört az akadémistákon is, és akadt olyan kézilabdázó, akinél tünetmentesen zajlott le a betegség.  Érintettek nálunk is voltak, sőt olyan is, akiről csak utólag derült ki, hogy beteg. Ennek az időszaknak azonban a pszichikai vonatkozásait még nehezebb volt kezelni: nem könnyű úgy készülni, hogy nem tudod, játszhatsz-e a hétvégén. Hasonló helyzetben korábban sohasem voltunk. És hogy milyen céllal vág neki az együttes a tervek szerint februárban folytatódó évadnak? A kevés mérkőzés ellenére szépen sikerült ősz után már kimondott cél a feljutás?  „Biztos vagyok benne, hogy a neheze még csak most jön. Az elsődleges célunk nem az eredmény, hanem a játékosok folyamatos fejlesztése. Azt szeretnénk, ha minél magasabbra szintre jutnának. Mindannyian reméljük, hogy a tavaszi időszak gond nélkül lezajlik majd, az elmaradt meccseket pedig mind pótolni tudjuk” – zárta gondolatmenetét a férfi juniorválogatottat is irányító szakvezető.   További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.