UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-01-21 11:22

Kosárlabda: utánpótlás-helyzetkép – az összetartás volt a kulcs

Új év, új remények – így gondolkodnak a kosárlabdázók is. Az M4 Sporton látható Jövünk! című magazinműsor stábja a hazai sportági szövetség elnökével, Szalay Ferenccel beszélgetett a mögöttünk hagyott rendhagyó év tanulságáról, a korosztályos bajnokságokról és az utánpótlás 2021-es reményeiről.

Szalay Ferenc Forrás: alfoldhír.hu
Szalay Ferenc Forrás: alfoldhír.hu
Az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2020 márciusában úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt idő előtt törli az égisze alá tartozó összes versenysorozatot. Akkor kiderült, – a sportág életben tartásának érdekében – nem történhet meg még egyszer a tavaszi időszakban tapasztalt háromhónapos leállás, emiatt a szervezet arra törekedett, hogy ősszel elindulhassanak a ligák, és ez sikerült. A pandémia azonban nagyban befolyásolta a menetrendet, sőt a korosztályos világversenyeket is törlésre késztette. A történtekről és a folytatásról az M4 Sporton látható Jövünk! című magazin stábjának nyilatkozott a szövetség elnöke, Szalay Ferenc.

A magazin január 17-i adásának további fimjei: KÉZILABDA – Évértékelő Zsiga Gyula utánpótlás-fejlesztési igazgatóval SPORTLÖVÉSZET – Évértékelő Sinka László főtitkárral ÚSZÁS − A jövő bajnokai megúszták a járványt

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.