UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-01-22 08:42

Kézilabda: éppen erre a lépcsőfokra volt szüksége a női EHF Európa Liga legfiatalabb csapatának, a Vácnak

Az elmúlt években rendre a csoportkör kapujában bukott el a Vác női kézilabdacsapata a második számú nemzetközi kupasorozatban, az idei szezonban belépett rajta, sőt már az első győzelmét is megszerezte. A szakmai igazgatót, Németh Andrást és a csapat 20 éves balátlövőjét, Kácsor Grétát kérdeztük.

Nem akármilyen kirándulásról tért vissza a Váci NKSE együttese a hét végén: szombaton az orosz Zvezda Zvenyigorod otthonában vendégszerepelt, és nyert 33-29-re az NB I-ben pillanatnyilag a hetedik helyen álló együttes, majd ahogyan az a legtöbb oroszországi túra esetében megszokott, hosszas utazás után tért haza.   Nem volt azonban megállás, kedden ismét munkába állt Szilágyi Zoltán együttesre, ugyanis szombaton újabb kemény rivális, a dán Herning-Ikast érkezik Vácra. Igaz, ezúttal vezetőedzőjére nem számíthat a számos utánpótláskorúval és a legfiatalabb átlagéletkorú kerettel felálló társaság: Szilágyi valószínűleg hazaút során fertőződhetett meg a koronavírussal, és bár enyhék a tünetei, a szabályoknak megfelelően karanténba vonult. Így a dánok ellen, valamint a csapat jövő heti bajnokiján a szakmai igazgatóként dolgozó Németh András dirigál.  “Fiatal csapatunk van, és mindent annak rendelünk alá, hogy a lehető legjobb játékosokat képezzük az egyesületben - nyilatkozta az Utánpótlássportnak a korábbi szövetségi kapitány. - Ehhez nagyon jó lehetőség, egy újabb lépcsőfok, megismerhetik a nemzetközi élmezőny második vonalát, most éppen erre van szükségük. Szerintem jó hatással lehet ez a bajnoki szereplésünkre is, kiválóan felpörgött a csapat az elmúlt hetekben, remélem ez a folyamat tartós lesz, mert akkor egyre jobb szereplésre leszünk képesek.” 

Kácsor Gréta szerint nagy lehetőség előtt áll a váci együttes az EHF Európa Ligában Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
Kácsor Gréta szerint nagy lehetőség előtt áll a váci együttes az EHF Európa Ligában Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
A váciak 20 éves junior világ- és Európa-bajnok balátlövője, a felnőtt Eb-n is részt vett Kácsor Gréta az elmúlt évek utolsó fordulós kiesései után alig várta már, hogy a főtáblán is bemutatkozhassanak.   “Természetesen boldogok voltunk, hogy végre továbbjutottunk a csoportmérkőzésekre. Szerintem ez ennek a csapatnak hatalmas lehetőség, mindenki szeretné a maximumot kihozni ebből, és továbbjutni a csoportból, de nekünk a bajnokság az első. Eddig egy győzelemmel és egy vereséggel jól tartjuk magunkat, és azon a hazai meccsen is csak egy góllal maradtunk alul a párizsiakkal szemben. Úgy gondolom, eddig elég jól szerepelünk, majd meglátjuk, mire lesz ez elég.”  Nem véletlen a sok utánpótláskorú játékos a Pest megyei klub keretében, hiszen évek óta kitűnő munka folyik a korosztályos csapatokban. Németh András abban bízik, hogy a jövőben növelni is képesek lesznek a felnőttegyüttesbe érkező fiatalok számát.   “Nagyon széles alapokon nyugvó utánpótlás-nevelésünk van, hiszen rendelkezésre áll a Váci NKSE utánpótlása, valamint a Dunakanyar Kézilabda Akadémia, a felnőttcsapatunk keretéből például Bukovszky Anna az előbbibőlBárdy Noémi pedig az utóbbiból érkezett. Tehát most már kétpólusú műhelyként abban bízunk, hogy a következő egyre több tehetséges ember kerül fel a felnőttekhez.”  További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.