UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-01-24 11:53

Labdarúgás: Szoboszlai Dominik útját járná végig a 19 éves Bukta Csaba

Szoboszlai Dominikéhoz hasonló utat jár be Bukta Csaba, aki fiatalon került Ausztriába, szerepelt a Salzburg fiókcsapatában, most pedig megkapta a lehetőséget, hogy beleszokjon az osztrák élvonalba. Új csapatában éppen a Salzburg ellen debütálhat – írja a 24.hu.

Pályafutása során először játszhat felnőtt élvonalbeli bajnokságban a 19 éves Bukta Csaba, akit az osztrák listavezető, a Red Bull Salzburg adott kölcsön fél évre a 11. helyezett, vagyis utolsó előtti Altachnak. „A Salzburgnál azt szerették volna, ha szintet lépek, de azt tudtuk, hogy ott még egyelőre túl nagy a konkurencia. Az egyik pillanatról a másikra jött a lehetőség, hogy az Altachban játszhatok, megvitattam a családdal, valamint a menedzserekkel, és végül mindenki rábólintott. Úgy éreztem, nem lehet nemet mondani egy első osztályú megkeresésre” – nyilatkozta az utánpótlás-válogatott támadó a 24.hu-nak.

Bukta Csaba (19) akár már a Salzburg ellen is bemutatkozhat az Altachban Forrás: Facebook/Bukta Csaba
Bukta Csaba (19) akár már a Salzburg ellen is bemutatkozhat az Altachban Forrás: Facebook/Bukta Csaba
Az első osztályú szereplés mellett az is újdonság lehet Bukta számára, hogy amíg a Lieferinggel (az RB Salzburg fiókcsapatával) a másodosztály élmezőnyéhez tartozott, addig az Altachnak azért kell majd kaparnia, hogy megragadjon az élvonalban. Mentálisan ez talán megterhelőbb feladat, de a magyar focista nem ijedt meg a kihívástól, abban bízik, hogy megkapja a bizonyítási lehetőséget, és a bennmaradást gond nélkül sikerül kiharcolni. Új csapata a 4-3-3-as felállást preferálja, ahol szélső támadóként számítanak rá, ez pedig ideális pozíció a számára, mert ezen a poszton érzi magát a legjobban. A 19 éves játékos arról is beszélt, milyen sokat segített neki Szoboszlai Dominik Salzburgban. „Nemcsak a helyismerete jött jól, de az is sokat számított, hogy amikor nehezebb időszakot éltem át, akkor megosztotta velem, hogy ő ezeket hogyan kezelte, és biztatott, hogy maradjak erős, kapcsoljak még egy fokozattal feljebb, és meglesz az eredménye. Jó érzés volt, hogy számíthattam rá, és megfogadtam a tanácsait, hiszen ő is ezt az utat járta végig – igaz, kicsit gyorsabban." És hogy mikor érhet oda Bukta a Salzburg első csapatának keretébe? „Megteszek érte mindent, hogy minél hamarabb eljöjjön az én időm. Most itt van előttem egy újabb lépcsőfok, egyelőre ezt kell megugranom, és ha sikerül jó benyomást keltenem az Altachnál, az a salzburgi előmenetelemre is pozitív hatással lehet" – fejti ki a fiatal labdarúgó, aki éppen a Salzburg ellen léphet pályára először az Altachban. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.