UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-01-28 14:17

Frizbi: érmet nyernének a korosztályos válogatottak a nyári Eb-n – VIDEÓ

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a hazánkban dinamikusan fejlődő sportág aktuális helyzetét mérte fel Erdősi Zoltánnal, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnökével, valamint az U17-es válogatottal a nyári korosztályos Európa-bajnokságon a dobogóra hajtó Weller Dorinával és Klément Ferenccel.

Jelenleg a terembajnokságban tarthatják formában magukat a fiatalok Forrás: Magyar Repülő Korong Szövetség
Jelenleg a terembajnokságban tarthatják formában magukat a fiatalok Forrás: Magyar Repülő Korong Szövetség
A magyar frizbisport újjászületése 2016-ra tehető, amikor a hazai szövetség átfogó utánpótlásprogramot indított. Ennek eredményeképp a tavalyi évre már közel ötször többen űzték a sportágat, mint négy évvel ezelőtt. A növekvő bázis az egyre szebb nemzetközi helyezésekben is megmutatkozik: 2019-ben az U17-es válogatott Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, az U20-as nemzeti csapat pedig a negyedik helyen végzett. Kérdés, hogy az idén megrendezhetik-e a nyáron a korosztályos kontinensviadalokat, mindenesetre a legígéretesebb fiataloknak addig is formában kell tartaniuk magukat, még akkor is, ha a koronavírus-járvány jelentősen megnehezíti a mindennapos edzésmunkát. Ezért vezette be a szövetség újra a felnőtt és U15-ös terembajnokságot, amely a stelirizált körülmények (például nincs szél) miatt nem a legideálisabb, mégis vészmegoldásnak tökéletes ezekben a nehéz időkben. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a viadal második fordulójában látogatta meg a több szempontból is különlegesnek mondható sportág főszereplőit.

A magazin január 24-i adásának további filmjei: KARDVÍVÁS – Bódy István és Benjamin a sportág megszerettetésének is mestere KOSÁRLABDA – A 19 éves Mányoky Réka stabil játékossá vált az élvonalban

További korosztályos hírek FRIZBIBEN a sportági aloldalunkon.