UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-02-01 18:10

Jégkorong: a Fehérvár nyerte az alapszakaszt az U21-es bajnokságban

Lezárult az alapszakasz a hazai U21-es jégkorongbajnokságban, február elején az Ocskay-akadémia együttese áll a legjobban.

Január harmincegyedikével véget ért az alapszakasz az U21-es, vagy ha úgy tetszik a junior jégkorongbajnokságban. Ebben a fázisban felső, illetve alsóházban egy-egy ötfős csoportban küzdöttek a csapatok.

Egyelőre van ok az örömre a Fehérvár U21-es csapatánál Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo
Egyelőre van ok az örömre a Fehérvár U21-es csapatánál Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo
Az élmezőnyben (felsőház) kissé kettészakadt a mezőny. Elmondható, hogy az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttese magabiztosan nyerte ezt az etapot, a szapporói hős, Vaszjunyin Artyom vezette társaság mindössze három vereséget szenvedett a tizenhat forduló alatt, tízszer a rendes játékidőben, háromszor pedig a hosszabbításban győzött. Szintén remekül szerepelt a második-harmadik helyen a DVTK Jegesmedvék és az UTE gárdája, kisebb meglepetésre az osztrák bázisú juniorbajnokság legutóbbi kiírásának győztese a MAC Budapest csupán a negyedik helyen áll a sereghajtó Vasas előtt.

A felsőház végeredménye az alapszakaszban: 1. IOGJA 36 pont, 2. DVTK Jegesmedvék 29, 3. UTE 28, 4. MAC Budapest 18, 5. Vasas 9

Ami az alsóházi küzdelmeket illeti a Győr, a Debrecen és a Dunaújváros nagy versenyfutásából az előbbi került ki győztesként, a KMH és az FTC nagy lemaradással kullogott a három éllovas mögött.

Az alsóház végeredménye az alapszakaszban: 1. Győri ETO HC 33 pont, 2. Debreceni HK 32, 3. Dunaújvárosi Acélbikák 30, 4. KMH SE 13, 5. FTC 9

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.