UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-02-03 20:45

Jégkorong: fiatal kerettel edzőtáborozott a leány U18-as válogatott

Januárban elmaradt az I/A csoportos világbajnoksága a leány ifjúsági hokiválogatottnak, de az év eleje így sem telt munka nélkül. Már most a jövő évi feladatokra készül Bedő Botond együttese.

Kétnapos összetartással folytatta a felkészülését a leány U18-as, azaz ifjúsági hokiválogatott. Bedő Botond vezetőedző ezúttal 27 fős keretet hívott össze, tele fiatal, 2005-ös születésű játékossal, akiknek négy jeges edzést vezényelt a budapesti Tüskecsarnokban.

A Tüskecsarnokban gyakorolt az U18-as leányválogatott Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo
A Tüskecsarnokban gyakorolt az U18-as leányválogatott Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo
„Jól sikerült a tábor, ezúttal is léptünk előre. Fontos volt a tanulás és a részletek gyakorlatba ültetése. A védekező harmadbeli játékot és korongkihozatalt csiszolgattuk. Újoncokat is meg tudtunk nézni, jó benyomást tettek ránk” – nyilatkozta Bedő Botond a jégkorongszövetség hivatalos honlapjának. A stáb játékosabb feladatokat is kitalált a keretnek, a program pedig egymás közötti mérkőzéssel zárult. A beszámolók szerint ez jó játékot hozott, az edzők viszon tlátták a korábban gyakoroltakat és mindazt, amire a későbbiekben is szükség lesz. Azt már korábban megírtuk, hogy az IIHF (Nemzetközi Jégkorong Szövetség) az elitvébéket leszámítva az összes eseményét törölte a 2021-es versenynaptárából. Így a magyar U20-as és U18-as fiúk mellett az U18-as lányoknak is csak a következő évadban rendeznek világbajnokságot. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.