UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-02-04 17:34

Úszás: Balatonfűzfőn készülnek a legutóbbi serdülő ob legeredményesebb versenyzői

Ezúttal hazai edzőtáborban készülnek a Vasas úszószakosztályának utánpótláskorú versenyzői, az idei nagy céljaikról edzőjük, Lőrinczi György beszélt.

A koronavírus-járvány a sportolók téli felkészülését is meghatározza: sokan nem jutnak el a megszokott melegégövi edzőtáborokba és vannak, akik bár lenne lehetőségük külföldön készülni, inkább a hazai helyszíneket választják a különböző biztonsági intézkedések miatt. Ez utóbbi kategóriába tartoznak a Vasas utánpótláskorú úszói, akik trénerük, Lőrinczi György irányításával már a második hete róják a kilométereket a balatonfűzfői uszodában. „Most tartunk a második mezociklusunkban, jövő héten Hódmezővásárhelyen felmérjük, hogy hol tartunk, aztán következik a háromhetes kaposvári edzőtábor – ismerteti versenyzői programját Lőrinczi György. – Úgy voltunk vele, hogy ha valahova ki is tudnánk menni, ott rengeteg lenne a bonyodalom a különböző biztonsági intézkedések miatt. Ezért döntöttünk úgy, hogy a felnőtt országos bajnokságra itthon oldjuk meg a felkészülésünket továbbra is remek körülmények között.”

Kemény munka folyik a balatonfűzfői edzőtáborban (balról: Csefalvi Olaf, Lőrinczi György, Bujdosó Zsombor)
Kemény munka folyik a balatonfűzfői edzőtáborban (balról: Csefalvi Olaf, Lőrinczi György, Bujdosó Zsombor)
Jelenleg teljesen ingerszegény környezetben edzenek és pihennek a fiatalok, vagyis csak a felkészülésre kell koncentrálniuk. Az őszi serdülő országos bajnokságon a pontversenyben élén végző versenyzők 2021-es évbe is nagy tervekkel vágtak bele. „A felnőtt országos bajnokság következik, Cserfalvi Olaffal, Tschaikov Valentinnel, Bujdosó Zsomborral kapcsolatban is az a célunk, hogy megússza a szintet a junior Európa-bajnokságra. Ez azt jelentené, hogy nem kell őket külön formába hozni a saját korosztályos országos bajnokságukra, hanem koncentrálhatunk az Eb-re, amelyre a jelenlegi formájukat nézve nem csak tapasztalatért mennénk. Úgy gondolom, ha így folytatják, ott lehetnek az élmezőnyben.” Lőrincziék hozzávetőlegesen már egy éve a Vasas kötelekébe tartoznak, miután a DMTK egyesületében ellehetetlenült a felkészülések. „Nagyon stabilt hátteret érzünk magunk mögött. Jó, hogy most már nem kell azzal foglalkoznunk, hogy hány pályánk van, vagy egyáltalán mi lesz a holnapi edzésen. A klub mindenféle feltételt biztosít nekünk, ami az eredményes felkészüléshez szükséges, ezért sem rettegek attól, hogy most nem mentünk külföldi táborba, mert most itthon is minden adott.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.