UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-02-05 20:03

Sportlövészet: kettőből kettő – Jákó Miriam (17) és Tóth Anna (15) az ifik között sem talált legyőzőre az ob-n

A sportlövők Százhalombattán zajló 10 méteres országos bajnokságának ifjúsági mezőnyében először osztottak érmeket; a légpisztolyos Jákó Miriam (17), valamint a légpuskás Tóth Anna (15) viszont már másodszor állt fel a dobogó legmagasabb fokára. A fiú légpuskások mezőnyében pedig a mindössze 13 esztendős Csendes Dávid és a korosztályos csúcsot elért Cél-Tudat SE fiataljai örülhettek.

A juniorok után az ifjúságiak versenyeivel folytatódott a Százhalombattán zajló 10 méteres országos bajnokság. A már csütörtökön is kiválóan teljesítő, 2004-ben vagy annál később született reménységek újra lőállásba léptek, és a legfőbb esélyesek hozták is a papírformát.

Jákó Miriam az ifik között sem talált legyőzőre Fotó: Czékus Péter
Jákó Miriam az ifik között sem talált legyőzőre Fotó: Czékus Péter
A légpisztolyos lányok mezőnyében a 17 éves Jákó Miriam végzett az élen, és noha a tegnapi nappal ellentétben ezúttal nem lőtt korosztályos országos csúcsot, a Cél-Tudat SE versenyzője így is magabiztos győzelmet aratott. Mögötte a KSI két fiatalja, Borbola Borka és Dézsi Vivien állhatott fel a dobogó alsóbb fokaira egyéniben. Csapatban viszont Borbola Boros Viktóriával és Ozsváth Rékával kiegészülve aranyérmet ünnepelhetett. A fiúknál Nagy Bálint (EPLE) győzedelmeskedett a Honvédos Rédecsi Máté előtt – ők ketten a juniorok között is érmet szereztek, igaz, akkor Rédecsi második, Nagy pedig harmadik lett. Ami a légpuskások mezőnyét illeti, a lányok viadalán abban a tekintetben nem született komoly meglepetés, hogy a juniorok között az olimpiai kvótát szerző Mészáros Esztert, a tavalyi év legjobb női sportlövőjének választott Dénes Esztert és az ugyancsak kiváló korosztályos eredményekkel büszkélkedő, ötven méteren már felnőtt Eb-bronzérmes Bajos Gittát is maga mögé utasító Tóth Anna nyert. Az UTE 15 éves fiatalja az ifiknél Gárgyán Alinát és Vintze Reginát múlta felül az aranyéremért zajló küzdelemben. A fiúk között mindössze 13 esztendős versenyző nyakába akasztották a legfényesebb medált, miután Csendes Dávid szoros harcban, kilenc tized körrel megelőzte a juniorok között harmadik helyen végző Kálmán Bálintot (15). A bronzérmet ebben a számban a paralövő Rescsik Csaba szerezte meg, aki csupán 2.6 körrel maradt el az országos bajnoktól. Érdekesség, hogy a csapatversenyekben ismét a fiú légpuskások szállították az egyetlen korosztályos országos csúcsot: a Csendes Dávid, Rescsik Csaba, Tunyogi Adorján Csaba összetételű Cél-Tudat SE 1220.6 körös eredménnyel végzett az élen. A pénteki versenynap a juniorok vegyes páros versenyeivel ért véget. A légpisztolyosok mezőnyében a KSI-s Fábián Sára, Mezei Kornél duó szerezte meg az aranyat az UTE fiataljai, Somhegyi Edina és Tóth Máté elől. A légpuskások viadalán a gödöllői Mészáros Eszter, Klenczner Márton kettős végzett az első helyen, megelőzve a Tarr Viviennel és Kiss Viktorral felálló UTE A csapatát. A részletes eredmények ITT érhetők el.

10 MÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, SZÁZHALOMBATTA Ifjúságiak Fiú légpisztoly. Egyéni: 1. Nagy Bálint 378 kör (EPLE), 2. Rédecsi Máté 369 (BHSE), 3. Rádai Soma 366 (DLSE). Csapat: 1. NYPLEA/A, 2. Százhalombattai Lövészklub/A, 3. Győri Lövészklub. Leány légpisztoly. Egyéni: 1. Jákó Miriam 383 (CTSE), 2. Borbola Borka 370 (KSI), 3. Dézsi Vivien 366 (KSI). Csapat: 1. KSI/A, 2. UTE, 3. Cél-Tudat SE. Fiú légpuska. Egyéni: 1. Csendes Dávid 413.7 (CTSE), 2. Kálmán Bálint 412.8 (ZTE), 3. Rescsik Csaba 411.1 (CTSE). Csapat: 1. Cél-Tudat SE (1220.6 körös korosztályos országos csúccsal), 2. UTE/A, 3. PVSK/A. Leány légpuska. Egyéni: 1. Tóth Anna 413.1 (UTE), 2. Gárgyán Alina 408.9 (CTSE), 3. Vintze Regina 406.9 (KVSE). Csapat: 1. UTE, 2. APLE, 3. Cél-Tudat SE.

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.