UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-02-06 18:29

Kosárlabda: Habling Lara napról napra jobb szeretne lenni

A PEAC-Pécs 17 éves kosárlabdázójával, Habling Larával beszélgettünk az évadban mutatott teljesítményéről, a rá nehezedő teherről és az idei céljairól.

Meglehetősen sok lehetőséghez jut a bajnokságban a PEAC-Pécs felnőttélvonalban szereplő kosárlabdacsapatának 17 éves játékosa, Habling Lara. Az ifjú reménység 14 meccsből hétszer kezdőként kapott lehetőséget a Csirke Ferenc vezette együttesben, és ezeken az összecsapásokon 15.4 percet, 2.7 pontot, 1.4 lepattanót átlagolt, amely 2.9-es hatékonysági mutatót eredményezett.

Habling Lara napról napra jobb szeretne lenni Forrás: ratgeberakademia.hu
Habling Lara napról napra jobb szeretne lenni Forrás: ratgeberakademia.hu
„Nem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítményemmel, szerintem jobban is szerepelhetnék – kezdi Habling Lara. – Az biztos, hogy én mindig megteszek mindent, hasznos próbálok lenni, és azt hiszem, meccsről meccsre jobban játszom. Persze több mérkőzés is sikerülhetett volna jobban, adódnak olyan hibák, amelyeket javítani kell. Semmi kétség, a koronavírus-járvány okozta megbetegedések miatt több lehetőséghez jutottam ebben az évadban, de ily módon tanulhatok a legtöbbet. Az első osztályban ugyanis taktikailag és technikailag egyaránt nagyon magas a szint, emiatt mentálisan is sokat kellett fejlődnöm. Rengeteget tanulhatok a nálam jóval rutinosabb kosarasoktól, és ennek örülök. Az biztos, hogy napról napra jobb próbálok lenni!” A pandémia miatt a bajnokság menetrendje is felfordult az ősszel. „A juniorligában arra is volt példa, hogy az ellenfél pozitív vírusteszt miatt két órával a mérkőzés kezdete előtt lemondta a találkozót. Sportolóként akkor már rég a meccsre koncentráltam, így meglehetősen letört a hír. Az élvonalbeli csapatból többen átestek már a fertőzésen. Lekopogom, engem szerencsére eddig elkerült. Hosszú ideig tartott, míg újra teljes lett a keret. A kulcsjátéksok hiányában három mérkőzést is nyertünk – nagyon meg kellett küzdenünk értük, érzelmileg egyaránt nehéz volt. A legrosszabb mindazonáltal az, hogy szurkolók nélkül zajlik a bajnokság, hiányoljuk őket.” Lara jelenleg combizomsérülés miatt kényszerpihenőre szorul. Normális esetben óriási terhelés alatt áll, hiszen az NB I/A mellett az NB I/B-ben és a juniorbajnokágban (az NKA Pécs színeiben) egyaránt bizonyít. „Az évek során hozzászoktam már ehhez, gyakorlatilag mindig több korosztályban próbáltam megállni a helyemet. Ez megterhelő, de erőt is ad egyben. Az első osztályban szinte már teljes csapattal versenyezhetünk, és szeretnénk a legjobb négyben zárni. A Magyar-kupa negyeddöntőjében a Cegléddel találkozunk; ennek nagyon örülök, mert mindig nagyon élvezem a játékot ellenük. Más kihívások is várnak rám: az idén érettségizem, és jó eredményt szeretnék elérni. A kosárlabda mellett a tanulást is nagyon fontosnak tartom; nálam a kettő együtt jár – ha az egyik épp nem megy jól, az hatással van a másikra. Szóval egyensúlyban kell lenniük annak érdekében, hogy elégedett legyek magammal.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.