UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-02-07 16:26

Kosárlabda: Csuti Kornél 16 évesen remekel az U20-as NB I/A-ban

A Zalakerámia ZTE KK 16 éves kosárlabdázója, Csuti Kornél február 3-án, a Körmend elleni győztes meccsen megszerezte első kosarát a felnőttélvonalban. Az ifjú reménység mindeközben az U20-as és az U18-as bajnokságban is kiválóan szerepel.

Tavaly júniusban kiderült, hogy a Vasas Akadémiában töltött egyéves kitérő után visszatér a nevelőklubjába, a Zalaegerszegi TE KK-ba a 2004-es születésű kosárlabdázó, Csuti Kornél. „Hasznos esztendőt zártam Pasaréten, a rövid idő ellenére rengeteget tanultam. Megkeresett a ZTE, amely felajánlotta, hogy a felnőtt első osztályban szereplő csapattal együtt edzhetek. Úgy éreztem, ezzel élnem kell, így hazaköltöztem” – emlékszik vissza a négyes és ötös poszton egyaránt bevethető játékos.

Csuti Kornélnak (középen, 41-es mezszám) gratulálhattak társai a Körmend ellen megszerzett első élvonalban szerzett kosara után Forrás: ZTE KK
Csuti Kornélnak (középen, 41-es mezszám) gratulálhattak társai a Körmend ellen megszerzett első élvonalban szerzett kosara után Forrás: ZTE KK
Csuti november 30-án, az Alba Fehérvárral szemben mutatkozhatott be az NB I/A-ban. Összesen három mérkőzésen szerepelt; legutóbb, a február 3-i, Körmend elleni győztes meccsen az első pontját is megszerezte. „Tizenhat évesen mutatkozhattam be az élvonalban, nem meglepő tehát, hogy hihetetlenül izgultam. Noha csak egy percet kaptam, annak minden másodpercét élveztem, szép emlék marad. Zalaegerszegiként külön öröm, hogy az első kosaramat a Körmenddel szemben értem el, nagyon boldog voltam.” Kornél az U20-as élvonalban remekel: 16 mérkőzésen 20.6 pontot, 9.6 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt, és ez 27.3-as hatékonysági mutatót eredményez. A liga második legeredményesebb pontszerzője és a harmadik leghatékonyabb kosarasa. Mindemellett ő éri el a harmadik legtöbb lepattanót. Érdekesség: habár a juniorbajnokságban is jól teljesít, a statisztikái meggyőzőbbek az U20-asok között. Mi lehet ennek az oka? „Azt hiszem, a nagyobbak között jobban megtaláljuk az összhangot a srácokkal. Simó Bencével különösen jól megértjük egymást. A juniorbajnokság alapszakaszának A csoportját a hetedik helyen zártuk, míg az U20-as NB I/A-ban tizedikek vagyunk. Úgy vélem, eddig gyenge a szezonunk; ez a járvány mellett annak is betudható, hogy a nyáron két meghatározó játékos távozott az akadémiából. Bízom abban, hogy a folytatásban mindhárom ligában a lehető legtöbb meccset megnyerjük.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.