UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-02-11 20:59

Kosárlabda: a Szekszárd legyőzte a Csatát a juniorbajnokságban

Harsányi Máriával, az Atomerőmű-KSC Szekszárd leány utánpótlás kosárlabdacsapatainak vezetőedzőjével beszélgettünk az után, hogy a juniorok legyőzték az abszolút favorit Csata DSE együttesét a rájátszásban.

Az Atomerőmű-KSC Szekszárd utánpótlás leány kosárlabdacsapatainak mestere, Harsányi Mária elmondta, szerinte két kezén meg tudja számolni, ötvenéves edzői pályafutása során összesen hányszor győzték le a Csata DSE együttesét. Olyan fölényes sikerre viszont talán még soha nem volt példa, mint amit szerdán a juniorbajnokságban elértek: a fővárosiak otthonában nyertek 63−49-re, és ezzel át is vették a vezetést a rájátszás piros csoportjában.

Az Atomerőmű-KSC Szekszárd juniorcsapata legyőzte a Csata DSE-t Forrás: KSC Szekszárd
Az Atomerőmű-KSC Szekszárd juniorcsapata legyőzte a Csata DSE-t Forrás: KSC Szekszárd
„Minden taktikai utasítást betartottak a lányok, akik a triplákat is remekül dobták. Nagyon fegyelmezetten játszottak, és kulcsfontosságú volt, hogy javarészt megakadályoztuk a rivális gyorsindításait − magyarázza Harsányi Mária. − Pedig két sérült is van a csapatomban, így nagyjából hat minőségi kosarassal vittük végig a mérkőzést. Nagyon jól esett, hogy a Csata alapítója, Tursics Sándor a mérkőzés után gratulált, és elismerte a tanítványaim teljesítményét. Ő ugyanis tényleg csak akkor dicsér, ha úgy is gondolja azt. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a Csata egyik legjobbja, Gyöngyösi Janka megsérült a meccs közben, emiatt összesen három percet lehetett a pályán. Büszke vagyok a lányokra, többük készülhet az NB I/A-ban szereplő csapatunkkal, ami által rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban. Azt hiszem, ha bejutunk az országos bajnoki nyolcas döntőbe, és ott teljes kerettel állhatunk ki, akkor az érem egyértelmű célként lebeghet a szemünk előtt.” Érdekesség, hogy a szóban forgó alakulat javarészt ugyanebben az összeállításban nyerte meg 2019-ben a kadét országos bajnokságot − akkor épp a Csatát utasította maga mögé a döntőben. Amíg a szekszárdi juniorok remekelnek, addig a kadétok és a serdülők visszafogottabban teljesítenek a maguk bajnokságában: noha az U16-osok a rájátszás legerősebb, piros csoportjában vannak, ott az utolsó előtte, hetedik helyen állnak. „Az öt kiemelkedő játékosomból kettő nem játszhat; a legmagasabb kosaras, Szűcs Gréta például folyamatosan orvosi vizsgálatokra jár, nem tudni, mi a baja. Velük a cél az lehet, hogy valahogyan bejussunk az országos bajnoki nyolcas döntőbe. Ez reális, de nem egyszerű feladat. A serdülőbajnokságban gyengék vagyunk, és a lányok hozzáállása sem ideális az eredményességhez. Azt hiszem, ebben az évadban még egyetlen felsőházban szereplő csapatot sem győztünk még le. A következő generáció, a 2009-esek és a 2010-esek viszont nagyon ügyesek! Ők Stierné Jankovics Mária és a lányom, Noémi tanítványai.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.