UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-02-12 18:32

Jégkorong: egy rossz és egy jó meccset játszott az U20-as válogatott az U18-as fehéroroszok ellen

Szerdán csúnya vereséget szenvedett, csütörtökön viszont már csak hosszabbításban kapott ki a fehéroroszok U18-as gárdája ellen a junior jégkorong-válogatott.

Az év első nemzetközi mérkőzésére készült az U20-as hokiválogatott, miután a csapat decemberi, dániai I/A csoportos világbajnokságát – az A csoportos eseményeket leszámítva az összes tornához hasonlóan – törölte a nemzetközi szövetség. Így már értelemszerűen a következő, 2021 végi vb-re készül Horváth András legénysége – amely akár hazai is lehet, mivel információink szerint a magyar szövetség már jelezte rendezési szándékát az IIHF felé.

A második meccsen már sikerült felvenni a fehéroroszok tempóját Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
A második meccsen már sikerült felvenni a fehéroroszok tempóját Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Ezúttal a fehéroroszok elitvébére készülő U18-as garnitúrája érkezett Budapestre, nevezetesen a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumba. Előbb a 2004-es születésűekből álló magyar ifjúsági együttest győzte le 7–2-re a rivális, majd szerdán és csütörtökön a 2002-es és 2003-as születésű juniorokon volt a sor. A csapat szerdán a „kicsikéhez” hasonló mértékű, meglepően sima, ötgólos vereséget szenvedett (1–6), majd csütörtökön egy lényegesen szorosabb és biztatóbb 2–3-as, hosszabbításban elbukott találkozó következett. „Szerdán elkövettük azt a hibát, hogy talán túl magabiztosak voltunk – kezdte értékelését a két napról Horváth András szövetségi kapitány az MJSZ-nek. – Kellett egy kis idő ahhoz, hogy világossá váljon, mit kell tennünk az ellenfél kizökkentéséért, illetve fel kellett vennünk a tempójukat is. Ha reálisan akarok értékelni, akkor nem mondanám azt, hogy ez teljes mértékben sikerült, de sikerült kicsit lassítani, tördelni a játékot, megnehezíteni a helyzeteik kialakítását. Sokkal önfeláldozóbban játszottunk, első volt a csapat, a küzdés és nem utolsó sorban nagyon jó volt a kapusteljesítmény, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el egy ilyen erős csapat ellen.” Az első meccs összefoglalója: A második meccs összefoglalója: További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.