UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-02-12 09:00

Kosárlabda: Lukács Norbert reméli, Ukrajnában bemutatkozhat a válogatottban

Jövő hétfőn Kijevbe utazik a férfi kosárlabda-válogatott, ahol öt nap alatt négy Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen kell helytállnia. A 19 éves Lukács Norbertet is a soraiban tudó csapat csoportelsőként kvalifikálná magát a kontinenstornára.

Az Alba Fehérvár 19 éves kosárlabdázója, Lukács Norbert egyetlen utánpótláskorúként kapott meghívót Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánytól a felnőtt férfiválogatott kecskeméti összetartására.

Lukács Norbertnek (a labdával) Ukrajnában bemutatkozna a felnőttválogatottban Forrás: hunbasket.hu
Lukács Norbertnek (a labdával) Ukrajnában bemutatkozna a felnőttválogatottban Forrás: hunbasket.hu
„Hétfőn kezdődött a jelenleg is zajló edzőtábor − így Lukács Norbert. − Persze jó érzés, hogy én vagyok a legfiatalabb a keretben, de csak a feladatomra koncentrálok. Legfőképpen a saját játékainkat nézzük át, készülünk a riválisainkból, sűrű program elé nézünk ugyanis.” Merthogy a csapat hétfőn utazik Ukrajnába azért, hogy öt nap alatt mind a négy hátralevő mérkőzését lejátssza az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában, amelyben Szlovénia áll az élen (3 győzelem, 1 vereség), másodikok az ukránok (2 győzelem, 2 vereség), harmadikak a magyarok (2 győzelem), míg a negyedik helyen az osztrákok (4 vereség) állnak. Ivkovicséknak elég egyetlen mérkőzést megnyerniük a biztos kvalifikációhoz. „Szerintem a szlovének lesznek a legkeményebb ellenfeleink, de ha jól tudom, ezúttal akadnak hiányzóik. Noha az Eb-részvételhez elég egy meccsen győznünk, mi csoportelsőként szeretnénk továbbjutni, szóval a cél az, hogy egymás után négy diadalt arassunk. Ez persze nagyon nehéz lesz, szokatlanul feszített tempóval nézünk szemben. Olyannal, amilyennel korábban csak az utánpótlástornákon találkoztunk.” Köztudott, hogy a válogatott legutóbb november végén Ljubljanában, buborékrendszerben küzdött volna az Eb-selejtezőkön, de a gárda több tagja pozitív koronavírustesztet produkált, emiatt − a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség határozatának értelmében − Lukácséknak el kellett hagyniuk a helyszínt. „Mindenki bizonyítani akart. Annak ellenére is jól felkészültünk, hogy kevesen voltunk. A debütálás kapujában álltam, és szomorú voltam amiatt, hogy ez nem sikerült, ám ezzel senki nem tud mit csinálni, furcsa világot élünk, amelyben el kell fogadni az ilyen döntéseket” − nyilatkozta Lukács a novemberben történtek után. A fiatal elmondta, tökéletes állapotban van, és reméli, Ukrajnában bemutatkozhat a nemzeti együttesben. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.