UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-02-13 11:30

Asztalitenisz: ifjúsági és serdülő-világbajnokságnak is otthont adhat Magyarország

A korosztályos asztaliteniszsport fővárosa lehet jövőre Győr: a tavaly óta tervezett ifjúsági világfesztivál mellett várhatóan az U19-es és U15-ös világbajnokságnak is a Rába-parti város adhat otthont 2022-ben.

Tavaly óta szerveződik az ötödik ifjúsági asztalitenisz-világfesztivál, amelynek a tervek szerint a 1989-es és 1990-es budapesti, valamint a 2000-es és 2002-es tiszaújvárosi esemény után 2022-ben győri Olimpiai Sportpark adhat otthont.

A győri Olimpiai Sportpark lehet a korosztályos vb házigazdája is
A győri Olimpiai Sportpark lehet a korosztályos vb házigazdája is
A fesztiválnak kétségkívül történelmi jelentősége van a sportágban, hiszen a negyedik alkalom után annak hatására rendezték meg az első ifjúsági világbajnokságot. Ezúttal a 15 éves alattiaknak, azaz a serdülő és újonckorosztálynak hirdetik meg az eseményt, ezzel kapcsolatban a szervezők a nemzetközi szövetség támogatását kérték. Itt következett a csavar a történetben, ugyanis az ITTF válaszlevelében nem egyszerűen partnerséget ajánlott fel, hanem arra tett javaslatot, hogy Magyarország a világfesztivál mellett Győr az U19-es és U15-ös vb házigazdája is legyen (a részletekről egyelőre nincs bővebb információ, az egyeztetések még csak most kezdődtek a nemzetközi szövetséggel). Ez azt jelentené, hogy az U11-től az U15-ös korosztályig rendeznék meg a világfesztivált, a legjobb 32-32 serdülő, illetve ifjúsági játékos pedig a párhuzamosan zajló világbajnokságon indulna. „Ez a felkérés nagy mértékben megnöveli a feladatainkat és a verseny időtartamát is, körülbelül két hétig tart majd – reagált a bővítés hírére Herendi Iván az asztaliteniszezz.hu-nak, az először 1989-ben megrendezett világfesztivál szülőatyja. – Az esemény rangját ugyanakkor jelentősen növeli, aminek mindenki örülhet a sportágon belül. Ugyancsak örvendetes, hogy a serdülő és ifjúsági világbajnokságon a rendező ország jogán két-két magyar játékos is indulhatna függetlenül attól, hogy a legjobb harminckettő között van-e a világranglistán.” További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.