UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-02-13 08:53

Kajak-kenu: Máró Anna kapta meg a legrangosabb hazai utánpótlás-elismerést, a Kolonics-díjat

A napokban a Tiszaújvárosi KKSE-től az UTE-ba igazolt 17 éves kajakos, Máró Anna érdemelte ki az idén a Kolonics-díjat, miután az őszi Olimpiai Reménységek Versenyén a legeredményesebb versenyző lett.

A tavalyi év egyetlen jelentős nemzetközi kajak-kenu utánpótlás-viadalán, a szegedi Olimpiai Reménységek Versenyén három arany- és egy ezüstéremmel a legeredményesebb versenyzővé választották a 17 éves Máró Annát.

Balró: Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány kuratóriumi elnöke, Máró Anna és Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke Forrás: MKKSZ
Balró: Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány kuratóriumi elnöke, Máró Anna és Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke Forrás: MKKSZ
Így kézenfekvő volt, hogy a Tiszaújvárosi KKSE kajakosa kapja meg a sportágban a legrangosabb hazai elismerésnek számító Kolonics-díjat. Az átadás után így nyilatkozott Máró az évéről és díjról: „A vírus miatt sok nehézségünk volt, de ugyanúgy folytattuk a felkészülést, készültünk rá, hogy lesznek versenyek, próbáltuk ebből az egészből a maximumot kihozni. Nagyon sokat jelent nekem ez a díj, két éve már támogat engem a Kolonics Alapítvány, ez nagy segítséget jelent. És természetesen óriási megtiszteltetés átvenni egy ilyen elismerést.” Szintén Máróval kapcsolatos hír, hogy a héten klubot váltott, és Tiszaújváros után immár az UTE csapatát erősíti. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.