UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-02-15 18:20

Kajak-kenu: az időjárás sem zökkentette ki a fiatalokat

Az ifjúsági és serdülő kajakválogatott is Tatán edzőtáborozott; a kétszer négynapos, szárazföldi összetartást Makrai Csaba utánpótláskapitány értékelte honlapunknak.

A Tatai Edzőtábor volt a helyszíne az ifjúsági, majd a serdülő kajakválogatott februári edzőtáborának, amelynek keretében mindkét korosztály négy napot készülhetett együtt. A programban többek között kondicionális edzés, úszás és futás is szerepelt. Az utánpótlás szövetségi kapitány, Makrai Csaba elégedetten nyilatkozott az Utanpotlassport.hu-nak.

Makrai Csaba Forrás: sportenü.hu
Makrai Csaba Forrás: sportenü.hu
„Nagyon jó hangulatban telt a közös munka, jól felkészített sportolókkal dolgozhattunk. Mindenkinek példaértékű volt a hozzáállása, pedig a serdülők kinti edzéseit már a hideg időjárás is hátráltatta. A fiatalok azonban ragaszkodtak a 14 km-es futómennyiség teljesítéséhez, ráadásul jó időket produkáltak.” A tábor végén az edzők – a szokásnak megfelelően – egyénileg is értékelték a versenyzőket. „A fiatalok a kritikai megjegyzéseket is pozitívan fogadták, megértették, hogy miben kell még fejlődniük. A kollégáimmal maximálisan elégedettek vagyunk az elvégzett munkával mindkét korosztályban, sőt úgy látjuk, a legjobb serdülőknek jó az esélyük arra is, hogy az idősebbek, vagyis az ifjúságiak mezőnyében szerepeljenek a nyári korosztályos eseményeken.” A kajakosok jelenleg érvényes programja szerint június végén a lengyelországi Poznanban rendezik az U23-as és ifjúsági Európa-bajnokságot, a két korosztály vb-jét pedig július közepén, Portugáliában tartják. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.