UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-02-16 18:57

Úszás: Sárkány Zalán lett az egyetlen utánpótláskorú aranyérmes az olimpiai felkészülési verseny első napján

A 18 éves, Sárkány Zalán 1500 m gyorson nyert a Tüske Uszodában zajló olimpiai felkészülési úszóversenyen; a csupán 15 esztendős Komoróczy Lora Fanni 50 m háton lett bronzérmes.

Kedden és szerdán újra versenyzési lehetőséget biztosít a hazai élmezőnynek a Magyar Úszó Szövetség. A fővárosi Tüske Uszodában tartják az olimpiai felkészülési versenyt, amelyen természetesen az utánpótlás legjobbjai is képviseltetik magukat.

Sárkány Zalán (kékben) nyert 1500 m gyorson a Tüske Uszodában zajló olimpiai felkészülési versenyen Fotó: Kovács Anikó/Magyar Úszó Szövetség
Sárkány Zalán (kékben) nyert 1500 m gyorson a Tüske Uszodában zajló olimpiai felkészülési versenyen Fotó: Kovács Anikó/Magyar Úszó Szövetség
A nyitó napon a sok-sok döntős helyezés mellet két dobogós helyezést tempóztak össze a fiatalok: a Kőbánya SC 18 esztendős versenyzője, Sárkány Zalán megnyerte az 1500 m-es gyorsúszást (15:44.44), magabiztosan előzte meg a második helyezett Bernek Pétert. A délutáni programban nagyot úszott 400 m vegyesen is, 4:24.79-cel negyedikként csapott célba. A keddi nap másik fiatal érmese pedig a csupán 15 esztendős Komoróczy Lora Fanni volt. A Bálinti Úszó Egyesület sportolója 29.71-es idővel lett harmadik 50 m háton, közvetlenül Burián Katalin és Hosszú Katinka mögött. Szerdán húsz további számban méretik meg magukat a legjobbak a Tüske Uszodában. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.