UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-02-19 09:03

Kosárlabda: az A divízióba jutás a férfi U20-as válogatott célja

Az U20-as férfi kosárlabda-válogatott vezetőedzőjének szeptemberben kinevezett Kovács Adrián február 12-én tarthatott először összetartást a srácoknak. A táborban történtekről kérdeztük a mestert.

Tavaly szeptemberben nevezték ki a DEAC férfi első osztályban szereplő kosárlabdacsapatának mesterét, Kovács Adriánt a férfi U20-as válogatott élére. A munkáját megnehezítette, pontosabban ellehetetlenítette a koronavírus-járvány, hiszen egészen február 12-ig nem tarthatott összetartást a srácoknak.

Kovács Adrián először tartott összetartást az U20-as válogatottnak Forrás: DEAC
Kovács Adrián először tartott összetartást az U20-as válogatottnak Forrás: DEAC
„A pandémia miatt a szokottnál nagyobb szüksége volt az NB I-es csapatoknak a fiatalokra, és emiatt nem valósulhatott meg eddig egyetlen táborunk sem. A kedden véget ért négynapos foglalkozás sokkal jobban sikerült, mint amire előzetesen számítottam. Remek munkát végeztek a fiúk, nagyon elfáradtak, ráadásul jól is érezték magukat, ahogyan mi, a szakmai stáb is. A legfontosabb feladatunk az volt, hogy megismerjük egymást és lefektessük a szabályokat. Beszélgettünk velük az elképzeléseinkről, a filozófiáról, a terveinkről és a céljainkról” − meséli Kovács Adrián. A szakember arról is beszámolt, hogy az összetartás minden percét kihasználták. „Kevés idő állt rendelkezésünkre, szóval csak az elengedhetetlen támadási és védekezési alapelvekkel foglalkoztunk. Már most tervezzük a következő edzőtábort, reményeim szerint a nyári, hosszú felkészülési időszak előtt még legalább kétszer találkozhatunk egymással. Ügyes generációról van szó, nagy potenciál rejlik a fiúkban. A mi feladatunk az, hogy ütőképes csapatot rakjunk össze.” Ami pedig a célokat illeti: Kovács nem titkolja, úgy vágnak neki a július 16-án kezdődő, tbiliszi B divíziós Európa-bajnokságnak, hogy az összes mérkőzésüket megnyerik. „Nagyon előkelő helyen szeretnénk zárni, hiszen feljutnánk az A divízióba. Persze egyelőre mindezt a csoportbeosztás, a keretek és az ellenfelek ismeretének hiányában mondom − szerintem egyetlen tornának sem lehet nekivágni úgy, hogy nem akarunk az összes mérkőzésen diadalt aratni. Rengeteg munkára és kiemelkedő közösségre van szükség annak érdekében, hogy megvalósítsuk az álmainkat.”

A TÁBORBAN RÉSZTVEVŐ KERET Balogh Máté (Egis Körmend), Balogh Szilárd (Szedeák), Balsay Ádám (Alba Fehérvár), Csikai András (DEAC), Horváth Hunor, Kass Balázs (Alba Fehérvár), Kármán Domonkos (Budapesti Honvéd), Kenéz Csaba (Egis Körmend), Kiss Mátyás (Egis Körmend), Kopácsi Ákos (Budapesti Honvéd), Kovács Benedek Máté (Falco KC Szombathely), Neuwirth Bence (DEAC), Pallai Tamás (Szolnoki Olaj KK), Takács Kristóf (Egis Körmend), Tanoh Dez András (Budapesti Honvéd), Tóth Gergő (DEAC), Valerio-Bodon Vincent (Atomerőmű SE)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.