UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-02-19 14:39

Labdarúgás: újra összetart az U19-es leányválogatott

A koronavírus-járvány miatt több utánpótlás labdarúgó-tornát is töröltek, köztük a leány U19-es Európa-bajnoki selejtező elitkörét is. Turtóczki Sándor csapata már készül a folytatásra, Lipóton edzőtáborozik, ahol felkészülési mérkőzést is játszik − közölte a hazai szövetség honlapja.

A 2020-as Eb-selejtező elitkörben a magyar női U19-es labdarúgó-válogatott is szerepelt volna, ám erre nem kerülhetett sor, lévén, hogy az európai szövetség (UEFA) a koronavírus-járvány miatt törölte a minitornákat. A következő kiírás selejtezőjét többször halasztotta az UEFA, előbb 2021 februárjára, majd áprilisra került a torna.

Lipóton táborozik az U19-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu
Lipóton táborozik az U19-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu
A csoportok beosztása viszont változatlan maradt. A magyarok a házigazda Skócia mellett Montenegróval és Észtországgal mérkőzhetnek meg. A csoportgyőztesek és a legjobb második helyezett szerepelhet az elitkört helyettesítő, júniusi rájátszásban, amelyek kialakul a júliusi, fehéroroszországi döntő nyolccsapatos mezőnye. Az együttes Lipóton kezdi meg a felkészülést, ahol az öt nap alatt az edzések mellett az ETO női NB I-es csapatával is játszik egy találkozót. „Nincs könnyű dolgunk, hiszen alig szerepeltek mérkőzésen a lányok, ráadásul az összes nemzetközi találkozó is elmaradt. Szerencsére a 2002-es korosztályra még ebben az évben is számíthatok, őket jól ismerem. Az utánuk érkezők között is vannak, akik fel tudnak lépni az U19-es csapatba, a 2004-ben születettek kiválasztásában pedig az U17-es szövetségi edző volt a segítségemre – nyilatkozza Turtóczki Sándor, a női U19-es válogatott mestere az mlsz.hu-nak. – Nehézség az is, hogy az átalakult rendszerben csoportelsőként juthatunk csak tovább, majd az egyenes kiesési szakasz következik, ehhez pedig hazai pályán le kell győznünk a skótokat. A lányokat dicséret illeti a hozzáállásuk miatt, nagyon elszántak és játszani akarnak, és ez valamennyire ellensúlyozza a hosszú kihagyást.”

A KERET Kapusok: Böröcz Bettina (Kelen SC), Halla Petra (Soroksár SC), Török Noémi (Astra-ALEF HFC-Üllő) Védők: Benke Dorka (Soroksár SC), Csizi Fanni (Astra-ALEF HFC-Üllő), Fördős Beatrix (Haladás-Viktória), Hajba Jázmin (Haladás-Viktória), Hodászi Eszter (Soroksár SC), Ott Eszter (Soroksár SC), Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC), Róth Rebeka (FTC-Telekom), Vida Boglárka (ETO FC Győr) Középpályások: Árvay Hanna (Kelen SC), Csizmadia Zsófia (Haladás-Viktória), Gaál Rebeka (ETO FC Győr), Kocsis Alíz (Soroksár SC), Mészáros Cecília (Soroksár SC), Nagy Fanni (ETO FC Győr), Németh Zsófia (Haéadás-Viktória), Papp Luca (FTC-Telekom), Ploner Szandra (ETO FC Győr), Savanya Csilla (Kész-St. Mihály FC), Tamók Rebeka (Puskás Akadémia FC), Tényei-Tóth Rebeka (Soroksár SC) Támadók: Czellér Dorottya (FTC-Telekom), Sali Rebeka (ETO FC Győr), Török Lilla (Kész-St. Mihály FC)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.