UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-02-19 20:50

Vívás: Boczkó Gábor hatalmas lehetőséget lát a félig utánpótláskorú női kardcsapatban

A Magyar Vívószövetség sportigazgatója, Boczkó Gábor hatalmas lehetőséget lát a hamarosan a budapesti világkupán olimpiai kvótáért induló, a 19 éves Pusztai Lizát és a 17 esztendős Battai Sugárt soraiban tudó női kardválogatottban.

A Márton Anna és Katona Renáta mellett két kiváló utánpótláskorú vívót, a 19 éves Pusztai Lizát és a 17 esztendős Battai Sugárt soraiban tudó női kardválogatott márciusban a magyar fővárosban harcolhatja ki a tokiói olimpián való részvétel jogát.

Budapestről vezethet Tokióba a félig utánpótláskorú női kardcsapat útja Forrás: hunfencing.hu
Budapestről vezethet Tokióba a félig utánpótláskorú női kardcsapat útja Forrás: hunfencing.hu
Ha a magyar négyes az ukránok előtt végez a budapesti világkupa-viadalon, pástra léphet Tokióban is. Ám még akkor sem dől össze feltétlenül a világ, ha Ukrajna nyeri meg a vk-versenyt, csak akkor a mieinknek is igyekezniük kell, oda kell érniük a dobogó alsó fokára. Vannak persze egyéb forgatókönyvek is, tulajdonképpen kár is előre lejátszani a versenyt – írja az NSO, melynek Boczkó Gábor fejtette ki véleményét a csapatról. „Bár Márton Anna megsérült az országos bajnokságon, már edzésbe állt, vagyis készülnek a lányok – mondta a Magyar Vívószövetség sportigazgatója. – Volt benne részem sportolóként, tudom, mit jelent a hazai pálya, amely még akkor is segíti a lányokat, ha ezúttal nézők nem lehetnek a lelátókon. Már hónapokkal ezelőtt jeleztük a nemzetközi szövetségnek, hogy szívesen megrendezzük a kvalifikációs világkupa-viadalt, azért is volt az ob decemberben a BOK-csarnokban, hogy a versenyzők szokják a helyszínt. Annyira bízom a lányokban, hogy az olimpián egyenesen érem... – de ezt inkább ki sem mondom, ne szaladjunk előre, lépjünk csak egyet, s legyen meg a kvóta! A női kardcsapatban tényleg hatalmas lehetőség van, hiszen fiatal és tehetséges versenyzők alkotják, emellett a szakág utánpótlása is rendkívül erős.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.