UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-02-21 12:50

Kajak-kenu: elindítják a sportági regionális akadémiai rendszert

Kedden délután sajtótájékoztatón mutatta be a Graboplast Győri VSE vízitelepének fejlesztéséről készült látványterveket. A bejelentés mellett szó esett arról is, hogy elindul az új regionális akadémiai rendszer. Az észak-nyugati régió akadémiája a 20-szoros világbajnok Csay Renáta nevét viseli majd.

Az MKKSZ tájékoztatása alapján az akadémiák mind a hat régióban egy világklasszis nevét viselhetik – az észak-nyugati bázist Csay Renátáról nevezik el.

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
A húszszoros világbajnok elmondta, amikor 1989-ben kajakozni kezdett a győri csónakházban, akkor még nem is álmodott ilyen sikerekben gazdag pályafutásról, és már várja a közös munkát, hogy még több fiatallal szerettessék meg a kajakozást és a kenuzást. Az akadémiai program regionális vezetője Kadler Zsuzsa lesz, a régió mentorának pedig az MKKSZ elnökségéből Sztanity Lászlót kérték fel. „Kétezerhúszban a pandémia ellenére is sikeresek voltunk, sportolói létszámukat nem csak megtartani, de növelni is tudtuk: most mintegy 350-en kajakoznak, kenuznak nálunk – értékelte a tavalyi évet a sajtótájékoztatón Kocsis Róbert, a Győri Vízisport Egyesület elnöke. – A magyar bajnoki pontversenyben a klub első helyen végzett. Ezt az utat szeretnék folytatni, ebben hatalmas segítséget kapunk a várostól és a szövetségtől is.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.